Horisontti_työmaa_jalusta-vaaka.jpeg

Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjän rakennustyöt käynnistyneet Kalasatamassa

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      5.5.2023  KLO 12.00

Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjän rakennustyöt käynnistyneet Kalasatamassa

Suomen ensimmäisen toimistopilvenpiirtäjän Horisontin rakennustyöt ovat käynnistyneet Helsingin Kalasatamassa. Järjestyksessään Kalasataman viides tornitalo, 26-kerroksinen Horisontti valmistuu vuoden 2025 keväällä.

Työmaa on käynnistetty kauppakeskus REDIn katolla tehtävillä tornitalon hissi- ja porraskuilun suojarakenteiden, sekä Hermannin rantatien puoleisen räystäsrakenteen purkutöillä. Kaikkien Kalasataman tornitalojen hissi- ja porraskuilut on rakennettu kauppakeskuksen katon tasolle jo kauppakeskuksen rakentamisen aikana, ja nyt rakentamisen käynnistyessä kattotason väliaikaiset rakenteet puretaan.

Työmaalla on myös käynnistetty torninosturin perustuksien toteuttaminen. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta, joten rakennus vaatii erityiskorkean torninosturin sekä osaavan kuljettajan. Torninosturi lähtee nousemaan tornitalon viereen arviolta viikolla 20 ja suurimman korkeutensa noin 125 metriä se tulee saavuttamaan syksyllä.

Tornitalon runkorakenne tullaan toteuttamaan vieressä sijaitsevien Lumo Onen ja Vision tapaan pilarilaattajärjestelmällä. Ensimmäisten pilariraudoituksien asentaminen käynnistyy viikolla 20.

”Turvallisuus on keskiössä, kun toteutetaan korkeaa rakentamista kaupunkialueella, jonka läpi kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä. Kohde on Kalasataman torneista yksi haastavimmista niin logistiikan, alla sijaitsevien liiketilojen kuin vieressä rakennettavan raitiolinjankin puolestakin. Tämän johdosta teemme alueella liikennejärjestelyitä turvallisen kulkemisen varmistamiseksi ja toimimme tiiviissä yhteistyössä lähialueen toimijoiden kanssa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Satu Tammilehto.

Toimiston ja maisemaravintolan vuokraus käynnissä

”Horisontti ainutlaatuisena tornirakentamisen konseptina on herättänyt kovasti kiinnostusta toimitilamarkkinassa. Horisontissa yhdistyvät hyvä sijainti, tilojen muuntojoustavuus ja hyvinvointia edistävä työympäristö palveluiden äärellä. Valmiiksi suunnitellut toiminnalliset tilakonseptit puolestaan helpottavat työympäristösuunnittelua ja mahdollistavat toimitilojen toimivuuden ja viihtyisyyden monipuolisesti erilaisten yritysten tarpeisiin”, kertoo SRV:n toimitilojen hankekehitysjohtaja Olli Viita.

Toimitilaa on tarjolla monipuolisesti 220 neliön kokoisista tiloista ylöspäin aina useampiin tuhansiin neliöihin asti. Toimistotornista pääsee hissillä kauppakeskus REDIn palveluiden äärelle, julkisen liikenteen yhteyksien varrelle ja pysäköintihalliin. Toimistotilat rakennetaan täyttämään LEED ympäristösertifikaatin korkeimman Platinum-tason kriteerit.

Horisontin 24. kerrokseen tulee myös kaikille kaupunkilaisille avoin pääkaupunkiseudun korkein näköalaravintola, josta avautuvat maisemat yli pääkaupunkiseudun ja Tallinnaan asti. Ravintolakonseptin kilpailutus on juuri käynnistymässä. Ravintolan yhteyteen avautuu myös terassi. Ravintolaan tulee pääsisäänkäynti kauppakeskus REDIn pääovien vierestä, josta löytyy myös ravintolan oma maisemahissi.  

Tutustu Horisonttiin: www.kalasatamanhorisontti.fi

Tutustu virtuaaliesittelyyn: www.kalasatamanhorisontti.fi/tilat

Lisätiedot:

Olli Viita, hankekehitysjohtaja, SRV, puh. 050 579 4973, olli.viita@srv.fi
Satu Tammilehto, projektipäällikkö, SRV, puh. 040 830 8097, satu.tammilehto@srv.fi  
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

 

Horisontin vuokraukseen liittyvät yhteydenotot:
Juha-Matti Kiiski, asiakkuuspäällikkö, SRV, puh. 0400 841 213, juha-matti.kiiski@srv.fi  

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja