SRV:n toteuttamalla Taysin etupihalla juhlitaan avajaisia

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE     27.9.2019 KLO 14.00

SRV:n toteuttamalla Taysin etupihalla juhlitaan avajaisia

SRV:n toteuttaman Tampereen yliopistollisen sairaalan etupihahankkeen rakennustyöt ovat valmiit, ja sairaala-alueella juhlitaan yleisöavajaisia lauantaina 28. syyskuuta. Taysin etupihalle on valmistunut kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintihalli, joista Sydänsairaala on otettu käyttöön jo vuonna 2018. Pysäköintihalli otetaan käyttöön avajaisten yhteydessä, lasten ja nuorten sairaala syksyn aikana ja D-rakennus tammikuussa 2020.

”SRV:llä on pitkä kokemus vaativien sairaalatilojen ammattimaisesta rakentamisesta eikä Taysin etupihahanke ollut poikkeus. Työntekijät ja asiakkaat saavat käyttöönsä uudet, ensiluokkaiset sairaalatilat aikataulussa. Lisäksi ympäröivä sairaala on voinut toimia normaalisti koko etupihahankkeen rakentamisen ajan potilasturvallisuuden vaarantumatta haastavasta hankkeesta, sijainnista ja toteutusjärjestyksestä huolimatta”, kertoo johtaja Kimmo Kurki.

Taysin etupihahanke on ollut Pirkanmaan suurimpia rakennushankkeita, ja kyseessä on Tampereen yliopistollisen sairaalan historian merkittävin rakennushanke. Taysin etupihan rakennustyöt aloitettiin elokuussa 2015. SRV purki kaksi vanhaa sairaalarakennusta ja rakensi kolmen uudisrakennuksen ja pysäköintihallin lisäksi jäteimuaseman ja piha-alueen. Kaikkien uudisrakennusten kokonaispinta-ala on 90 129 bruttoneliötä.

”SRV:n projekti- ja työmaaorganisaation avainhenkilöt ovat olleet mukana koko hankkeen ajan, mikä on varmistanut töiden sujumisen ja projektin etenemisen ammattimaisesti ja täsmällisesti alusta loppuun. Lisäksi työmaalla on ollut hyvin vahva ja jämpti työturvallisuuskulttuuri. Koko rakentamisen aikana työmaalla ei sattunut yhtään vakavaa työtapaturmaa”, kertoo tuotantojohtaja Jouni Hämäläinen.

Taysin etupihan uudet tilat tulevat palvelemaan lapsia, nuoria, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista ja sydänsairauksista kärsiviä potilaita sekä raskaana olevia ja synnyttäjiä. Lisäksi tiloissa on toimenpideradiologian ja verisuonikirurgian yksikkö ja sairaalan uusi pääaula. Etupihahanke on osa Taysin uudistamisohjelmaa.

SRV:n vahva rooli sairaalarakentajana näkyy ympäri Suomen. Jyväskylässä on käynnissä Keski-Suomen Sairaala Novan ja Helsingin Meilahdessa Siltasairaalan rakentaminen. SRV on toteuttanut Helsinkiin viime vuosina myös Uuden lastensairaalan, Naistenklinikan peruskorjauksen ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen.

Lisätiedot:

Kimmo Kurki, johtaja, p. 040 705 7266, kimmo.kurki@srv.fi
Jouni Hämäläinen, tuotantojohtaja, p. 040 072 7721, jouni.hamalainen@srv.fi
Jessi Honkanen, viestinnän asiantuntija, p. 040 652 7211, jessi.honkanen@srv.fi

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV - Elämäsi rakentaja

SRV lyhyesti

SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 960 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.