HUS_Jorvi_leikkaussalien_peruskorjaus_ilmakuva_koillisesta.png

SRV:n toteuttama HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaushanke harjakorkeudessa

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      2.6.2022  KLO 15.00

SRV:n toteuttama HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaushanke harjakorkeudessa

SRV toteuttaa parhaillaan HUSin Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen mittavaa peruskorjaushanketta. Haastavaa hanketta toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, aktiivisessa yhteistyössä ja vuoropuhelussa tilaajan kanssa sekä häiriöt nykyiselle sairaalatoiminnalle minimoiden. Hanke on edennyt aikataulussaan ja harjannostajaisia vietetään tänään 2.6.

Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen mittavassa peruskorjauksessa uusitaan anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Peruskorjaus käsittää Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistuneen rakennusosan osittaisen peruskorjauksen ja muutostyön sekä tarvittavien väistötilojen toteuttamisen. Peruskorjausalueen bruttoala noin 10 500 bruttoneliömetriä ja Jorvin sairaalan työmaan vahvuus on kokonaisuudessaan noin 150 henkilöä.

Tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä, kuten alakaton, väliovien, varusteiden ja kalusteiden asennusta sekä sähkö- ja putkikalustusta. Koska haastavaa hanketta toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, on häiriöt nykyiselle sairaalatoiminnalle pyritty minimoimaan kaikin keinoin. Avainasemassa hankkeen sujuvuudessa on ollut aktiivinen yhteistyö ja vuoropuhelu HUSin kanssa sekä säännöllinen tiedottaminen Jorvin sairaalan henkilökunnalle ja sairaalan lähiympäristöön.

Peruskorjauksen tavoitteena on nostaa leikkaussalien tehokkuutta ja kaikki uudet leikkaussalit tulevat jatkossa soveltumaan kaikkien potilasryhmien hoitoon. Peruskorjauksen jälkeen Jorvissa on 20 leikkaussalia. Peruskorjaustyöt käynnistyivät syksyllä 2020 purkutöillä, jotka jatkuivat kevään 2021 loppuun saakka, minkä jälkeen on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt, rakennettu uusi IV-konehuone ja nyt edetty sisävalmistustöihin. Peruskorjauksen on määrä valmistua keväällä 2023.

“Jorvin sairaalan K-leikkausosaston peruskorjaushanke vahvistaa edelleen SRV:n asemaa yhtenä Suomen suurimmista sairaala- ja terveydenhuollon hankkeiden rakentajana. SRV:llä on vahva kokemus sairaalarakentamisesta ja tätäkin hanketta toteuttavat huippuammattilaisemme. Jorvin peruskorjaushankkeesta haastavan tekee se, että peruskorjaus toteutetaan toiminnassa olevan sairaalan sisällä, joten työt suoritetaan erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden”, SRV:n projektipäällikkö Tomi Heinonen kertoo.

”Hanke on edennyt aikataulussaan ja alkuperäisen budjettinsa mukaisesti ja kaikista matkan varrella eteen tulleista haasteista, kuten poikkeuksellinen pandemia-aika, olemme selvinneet HUSin, SRV:n ja suunnittelijoiden välisen tiiviin yhteistyön myötä kunnialla. Pandemia-aika ei vaikuttanut hankkeen aikatauluun ja tartuntoja työmaalla oli hyvin vähän, sillä SRV:n työmaaväki piti tarkoista koronaohjeistuksista tiukasti kiinni”, HUS Kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö Tomi Virolainen täydentää.

SRV on toteuttanut HUSin kanssa viime vuosina menestyksekkäästi myös useita muita hankkeita, kuten HUSin historian suurimman rakennushankkeen eli Siltasairaalan Helsingin Meilahteen. Keväällä SRV valittiin Jorvin sairaalan uuden osastorakennuksen allianssin rakennuspalveluntuottajaksi. Tämän hankkeen osalta kehitysvaihe on paraikaa käynnissä.

Lisätiedot:
Tomi Heinonen, projektipäällikkö, SRV, puh. 040 542 6116, tomi.heinonen@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Tomi Virolainen, projektipäällikkö, HUS Kiinteistöt Oy, puh. 040 836 7698, tomi.virolainen@hus.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: HUS ja SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa sekä Suomessa että Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja