SRV_Kirkkonummen_hyvinvointikeskus_ulkoa_1.jpg

SRV:n rakentama Kirkkonummen hyvinvointikeskus valmistuu – Erityispiirteenä julkisivua verhoava näyttävä massiivipuulankkurimoitus, joka estää ylikuumenemista ja pienentää jäähdytysenergiankulutusta

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      28.6.2022  KLO 14.00

SRV:n rakentama Kirkkonummen hyvinvointikeskus valmistuu – Erityispiirteenä julkisivua verhoava näyttävä massiivipuulankkurimoitus, joka estää ylikuumenemista ja pienentää jäähdytysenergiankulutusta

SRV:n toteuttama Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen rakennushanke on valmistunut Kirkkonummen Jokiniityssä. Hyvinvointikeskus keskittää yhteen paikkaan Kirkkonummen kunnan kaikki sosiaali- ja terveystoimen palvelut ja korvaa keskustan terveysaseman tilat sekä useita vuokratiloissa olevia toimipisteitä. Kirkkonummen kunnalle uusi hyvinvointikeskus on sen historian suurin investointi, jonka kokonaiskustannus oli noin 48,5 miljoonaa euroa ja josta SRV:n osuus on noin 32 miljoonaa euroa. Rakennushanke sujui saumattomasti SRV:n ja Kirkkonummen kunnan välisen tiiviin yhteistyön myötä.

Juuri valmistunut nelikerroksinen Kirkkonummen hyvinvointikeskus on pinta-alaltaan 12 380 neliötä. Jokiniittyyn uimahallin pohjoispuolelle rakentuneeseen hyvinvointikeskukseen siirtyvät kaikki Kirkkonummen keskustan sosiaali- ja terveyskeskuksessa sijaitsevat palvelut sekä lähes kaikki perusturvan avopalvelut keskustan muista toimipisteistä. Hyvinvointikeskus otetaan virallisesti käyttöön 1.12.2022. Kirkkonummen hyvinvointikeskuksessa työskentelee tulevaisuudessa jopa 340 työntekijää ja se palvelee noin tuhatta asiakasta joka päivä.

”SRV on asiantuntija tämäntyyppisten monikäyttöisten tilojen rakentamisessa ja meille on eri hankkeiden myötä kertynyt paljon kokemusta ja hyviä käytäntöjä nimenomaan terveydenhuollon ja vaativien erikoistilojen rakentamisesta. Meillä on myös paljon kokemusta kuntasektorista rakennushankkeiden tilaajana. On ollut hienoa olla rakentamassa kohdetta, joka palvelee kaikkia kirkkonummelaisia ”vauvasta vaariin”. Haluamme myös kiittää Kirkkonummen kuntaa sujuvasta yhteistyöstä tämän rakennushankkeen aikana”, SRV:n projektipäällikkö Teemu Lohilahti sanoo.

”Kirkkonummelaiset saavat monipuolisen palvelukeskuksen. SRV:n kanssa hyvässä yhteistyössä toteutettu uusi, moderni rakennus mahdollistaa monialaisen yhteistyön ja lisää sekä asukkaiden että henkilökunnan hyvinvointia”, toteaa yhdyskuntatekniikan johtaja Anna-Kaisa Kauppinen Kirkkonummen kunnasta.

Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen suunnittelussa on pyritty hyödyntämään luonnonvaloa mahdollisimman paljon ja rakennuksen massoittelussa on huomioitu erityisesti energiatehokkuus. Kaupunkikuvallisesti rakennuksen erityispiirteenä on sen julkisivua verhoava näyttävä pystysuuntainen massiivipuulankkurimoitus. Rimoitus on asennettu rakennuksen aurinkoisiin ilmansuuntiin suuntautuville julkisivuille näkö- ja auringonvalosuojaksi, sekä antamaan rakennukselle omaleimaisen ilmeen. Massiivipuulankkurimoitus myös estää rakennuksen ylikuumenemista ja pienentää jäähdytysenergiankulutusta, päästäen kuitenkin samalla luonnonvaloa kauniisti sisään. Käsittelemätöntä, säänkestävää ja huoltovapaata massiivipuulankkua asennettiin julkisivuun yhteensä 11 kilometriä.


SRV on toteuttanut Kirkkonummella viime vuosina myös useita muita rakennushankkeita, kuten elinkaarihankkeena toteutetun Jokirinteen oppimiskeskuksen ja Kirkkonummen uuden pääkirjaston.

Lisätiedot:
Teemu Lohilahti, projektipäällikkö, SRV, puh. 040 824 0760, teemu.lohilahti@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Joakim Åsten, projektipäällikkö, Kirkkonummen kunta, puh. 040 126 9762, joakim.asten@kirkkonummi.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa sekä Suomessa että Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja