Wood City_työmaa_012024.jpg

SRV:lle tuplavoitto RT:n turvallisuuskilpailussa – Wood Cityssä turvallisuuteen panostettu alusta alkaen

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      15.1.2024   KLO 08.15

SRV:lle tuplavoitto RT:n turvallisuuskilpailussa – Wood Cityssä turvallisuuteen panostettu alusta alkaen

SRV:n toimistotyömaa Helsingin Wood Cityssä on saavuttanut ykkössijan Rakennusteollisuus RT:n valtakunnallisessa Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailussa. Myös toinen SRV:n työmaa, Uudessakaupungissa sijaitseva monitoimijatalo Wintteri, sijoittui kisassa kolmannelle sijalle. Vuodesta 2010 lähtien järjestetyn kilpailun tavoitteena on nostaa esiin esimerkillisen turvallisia työmaita.

Puukortteli Wood Cityssä rakennetaan parhaillaan uutta pääkonttoria kyberturvallisuusyhtiö WithSecurelle.

”Työmaan turvallisuuden johtaminen tapahtuu aina yhteisellä päämäärällä. Sitoutunut työmaan johto tukee puuttumista ja välitöntä reagointia havaittuihin turvallisuuspuutteisiin. Yrityksen johdon vahva tahtotila turvallisuuden parantamiseksi on kannustanut osaltaan huolehtimaan työympäristön turvallisuudesta”, työmaan projektijohtaja Teemu Lohilahti listaa menestyksen taustatekijöitä ja jatkaa:

”On myös tärkeää ymmärtää, että työturvallisuus on kaikille kuuluva asia. Jokaisella on velvollisuus työskennellä turvallisesti ja myös pitää huolta muiden turvallisesta työpäivästä. Näin varmistamme, että pääsemme joka päivä terveenä kotiin.”

Myös hankkeen projektipäällikkö, aiemmin työmaapäällikkönä toiminut Aki Haapakoski painottaa kaikkien osallistamisen merkitystä. ”Turvallisen työmaan on mahdollistanut koko organisaation panos, sekä työmaan erinomaisen turvatiimin työ. Työmaan sijainti, naapurien läheisyys sekä tilan ahtaus asettivat normaalia suurempia haasteita työmaalla, joten olemme alusta alkaen panostaneet työturvallisuuteen”, hän sanoo.

Haapakosken mukaan työmaalla vallitsee aktiivinen lähestymistapa töiden turvallisen toteuttamisen varmistamiseen. Urakoitsijoita muistutetaan säännöllisesti turvallisen työn tekemisen perusteista ja turvallisuuspuutteista raportoidaan avoimesti.

”Puutteet käydään läpi rakentavassa hengessä, jotta niistä opitaan. Lähtökohtaisesti siisti ja turvallinen työmaa vaikuttaa suoraan urakoiden työsaavutuksiin ja työtehoon. Turvallisuuteen, siisteyteen ja logistiikkaan sijoitettu raha saadaan moninkertaisesti takaisin hankkeen aikana”, hän sanoo.

Kolmas sija monitoimitalo Wintterille

SRV:n kilpailumenestys ei rajoittunut vain voittoon, sillä myös monitoimitalo Wintterin työmaalla mitattiin kilpailun kolmanneksi parhaat lukemat. Myös Wintteriltä muistutetaan, että turvallisuus on yhteinen asia.

”Työmaan turvallisuustaso paranee, kun kaikki osapuolet ovat sitoutuneet turvalliseen työskentelyyn.  Esimerkiksi turvallisuuden pelisäännöt käydään urakoitsijoiden kanssa läpi aina urakkaneuvotteluissa ja aloituspalavereissa, sekä työn edetessä säännöllisissä palavereissa”, kertoo hankkeen työpäällikkö Eerik Leivo.

”Työturvallisuutta edistää matalan kynnyksen puuttumisen kulttuuri. Kannustamme kaikkia tekemään turvallisuushavaintoja ja korjaamaan mahdolliset puutteet. Kaikkia työmaalla työskenteleviä koskevat myös samat turvallisuussäännöt, kuten turvavarusteiden käyttö ja yleisen siisteyden ylläpito. Yhdenmukaisella toiminnalla taataan turvallinen työpäivä kaikille”, kertoo työmaan työsuojelupäällikkö Tapio Luoma.

Puuttumista matalalla kynnyksellä

SRV:n työmaat ovat toimineet koko vuoden kantavalla teemalla Puuttuminen on välittämistä. Teeman tavoitteena on kannustaa puuttumaan matalalla kynnyksellä työturvallisuuden laiminlyönteihin.

”Palkituilla työmailla turvallisuuden teemaa on pidetty hyvin näkyvillä. Jos riskinottoa on havaittu, siihen on puututtu asianmukaisesti ja samalla hyvää esimerkkiä näyttäen. Näin varmistamme, että kaikilla on turvallinen työympäristö”, SRV:n työturvallisuuspäällikkö Ville Wright kommentoi voittoja.

Valtakunnallista turvallisuuskilpailua on järjestetty vuorovuosin talonrakennuksen ja infrarakentamisen kesken vuodesta 2010 alkaen. Tänä vuonna vuorossa oli talonrakentaminen. Alueellisia työturvallisuuskilpailuja on rakennusalalla järjestetty jo 1990-luvulta alkaen.

Lisätiedot:

Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Aleksi Auer, turvallisuuspäällikkö, SRV, puh. 044 580 6500, aleksi.auer@srv.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   X   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja