SRV toteuttaa Suomalais-venäläisen koulun uudet tilat Helsingin Etelä-Kaarelaan

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE     25.2.2019, KLO 13.00

SRV toteuttaa Suomalais-venäläisen koulun uudet tilat Helsingin Etelä-Kaarelaan

Senaatti-kiinteistöt on valinnut SRV:n toteuttamaan Suomalais-venäläisen koulun uudet tilat Helsingin Etelä-Kaarelaan. Hankkeen kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa, ja se käsittää nykyisten koulurakennusten purkamisen ja samalle tontille sijoittuvan koulun uudisrakennuksen rakentamisen. Koulu toteutetaan kärkihankeallianssina.

Uusi koulurakennus tulee tarjoamaan Suomalais-venäläisen koulun noin 700 oppilaalle monimuotoista oppimista tukevan, modernin ja laadukkaan oppimisympäristön. Kaikki oppimisalueet perustuvat monitila-ajatteluun. L-kirjaimen muotoinen ja noin 6 300 bruttoneliömetrin laajuinen koulurakennus rajaa syliinsä suojaisan pihan. Rakennuksen uusi sijoittelu tontilla vähentää viereisten liikenneväylien aiheuttamaa melutasoa ja vaikuttaa positiivisesti koulun sisä- ja ulkotilojen viihtyvyyteen. Suomalais-venäläinen koulu järjestää esi-, perus- ja lukio-opetusta. Venäjän kielellä ja kulttuurilla on koulussa keskeinen asema sekä oppiaineena että opetus- ja toimintakielenä.

– SRV:llä on mittava kokemus kouluhankkeiden toteutuksesta. Tälläkin hetkellä meillä on käynnissä useita merkittäviä kouluhankkeita ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudulla rakennamme kouluja muun muassa Helsingin Jätkäsaaressa ja Lauttasaaressa, Espoon Leppävaarassa sekä Jokirinteen oppimiskeskuksen elinkaarihanketta Kirkkonummella. Suomalais-venäläinen koulu on meille tärkeä lisä kouluhankkeiden joukkoon ja on hienoa olla mukana toteuttamassa nykyaikaisia ja turvallisia tiloja Suomalais-venäläisen koulun oppilaille, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Antti Raunemaa.

–  Suomalais-venäläinen koulu on yksi valtion ylläpitämistä kielikouluista. Koulun uudistamista on selvitetty useita vuosia, ja yksi syy on ollut sisäilmaongelma. On hienoa, että hanke käynnistyy nyt ja Senaatti-kiinteistöjen allianssikumppaniksi valikoitui SRV, jolla on ammattitaitoa ja osaamista koulujen rakentamisesta. On erittäin tärkeää, että saamme koululle uudisrakennuksen purettavan koulun paikalle ja koulun oppilaat sekä henkilökunta pääsevät nauttimaan uusista, turvallista, terveellisistä ja viihtyisistä koulutiloista, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi.

Hankkeen toteuttaminen käynnistyy heinäkuussa 2019 vanhan koulun purkutöillä. Uusi koulurakennus valmistuu arviolta kesäkuussa 2021, ja oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa elokuussa 2021 uuden lukuvuoden käynnistyessä. Koulu toimii väistötiloissa rakentamisen ajan.

Lisätiedot:
Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, SRV, p. 040 564 4105, antti.raunemaa@srv.fi
Outi Lehtinen, viestinnän suunnittelija, SRV, p. 040 623 2644, outi.lehtinen@srv.fi

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. 
Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 960 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja