eQ_Allergiatalo_SRV.jpg

SRV toteuttaa Allergiatalon muutostyöt – uusiin tiloihin päiväkoti ja yrityksiä

SRV YHTIÖT OYJ    LEHDISTÖTIEDOTE      17.11.2022  KLO 11.30

SRV toteuttaa Allergiatalon muutostyöt – uusiin tiloihin päiväkoti ja yrityksiä

SRV ja Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin Paciuksenkadulla sijaitsevan Allergiatalon muutostöiden toteuttamisesta. Hanke toteutetaan projektinjohtourakkana rakennuttajaa ja tulevia käyttäjiä osallistaen.

Hankkeessa 1990-luvulla rakennetun Allergiatalon toimitiloihin tehdään nykyaikaisia tarpeita vastaavat muutostyöt. Työt käynnistyvät marraskuussa 2022, ja hankkeen arvioidaan valmistuvan huhtikuussa 2023.

Paciuksenkatu 19:ssä toimii useita vuokralaisia, jotka jatkavat tiloissa muutostöiden jälkeen. Lisäksi uudistettaviin tiloihin sijoittuu jatkossa muun muassa Helsingin kaupungin päiväkoti sekä Mehiläinen-konserniin kuuluva Fysios. Rakennuksen laajuus on noin 4800 bruttoneliötä.

”Hanke on luonteva jatkumo yhteistyölle eQ:n kanssa. Olemme toteuttaneet aiemmin hyvässä yhteistyössä tilat kesällä 2022 valmistuneelle Espoon oikeustalolle, jonka rakentamisessa painotettiin erityisesti ympäristövastuuta ja ekologista kestävyyttä. Nyt on hienoa olla mukana toteuttamassa elinkaariviisasta toimitilaa Allergiataloon”, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Kimmo Hyry.

Hankkeessa korostuu tilojen muuntojoustavuus ja pitkäikäisyys. Sisäänkäynnin paikkaa Paciuksenkadun suunnalta muutetaan, ja lisäksi hankkeessa kiinteistölle tehdään talotekniikan ylläpito- ja huoltotöitä.

eQ osti Allergiatalon kesällä 2021. Muutostöiden myötä kohde ajanmukaistetaan vastaamaan erilaisten vuokralaisten tarpeita.

”Allergiatalo sijaitsee erinomaisella paikalla Meilahdessa muutaman kilometrin päässä Helsingin ydinkeskustasta. Tavoitteenamme on tehdä monikäyttöiset, toimivat, turvalliset ja terveelliset tilat vuokralaisillemme, kuten Helsingin kaupungille päiväkotitoimintaan. Tavoitteemme on, että muutostöiden myötä kiinteistön käyttöaste on sata prosenttia sekä kiinteistöstä tulee entistä käyttäjäystävällisempi, toimivampi ja tehokkaampi kokonaisuus”, sanoo eQ:n kiinteistökehityspäällikkö Roni Haavisto.

Lisätiedot:

Kimmo Hyry, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 015 8088, kimmo.hyry@srv.fi
Roni Haavisto, kiinteistökehityspäällikkö, eQ Varainhoito Oy, puh. 050 405 2040, roni.haavisto@eq.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV
 

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

Ladattavat kuvat