SRV_Vuosaaren_Biolampolaitos_valmis-4.jpg

SRV Infra toteutti polttoainekentän betonirakenneurakan Vuosaaren biolämpölaitoksessa – Yksi Suomen suurimmista julkisivun puhdasvalukokonaisuuksista on nyt valmis

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      31.5.2022  KLO 15.40

SRV Infra toteutti polttoainekentän betonirakenneurakan Vuosaaren biolämpölaitoksessa – Yksi Suomen suurimmista julkisivun puhdasvalukokonaisuuksista on nyt valmis

SRV Infra on toteuttanut Helsingin Vuosaaressa Helen Oy:n uuden biolämpölaitoksen polttoainekentän vaativan betonirakenneurakan, joka valmistuu tänään. Kyseessä on yksi suurimmista julkisivujen puhdasvalukokonaisuuksista Suomessa koskaan. SRV Infran urakka kattoi polttoaineen vastaanottorakennuksen, polttoaineen varaston ja siilon betonirunkotyöt ja elementtiasennukset sekä maanalaisen kuljetintunnelin. Työt yhteensovitettiin tarkasti biolämpölaitoksen rakennusurakan muiden vaiheiden ja eri päälaitetoimittajien kanssa.

Yhteensä urakassa valettiin noin 11 000 m3 rakennebetonia ja SRV:n työmaan vahvuus Vuosaaren biolämpölaitoksen työmaalla oli noin 35 henkilöä.

”Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme luovuttaa tämän onnistuneen rakennusteknisesti haastavan hankkeen tilaajalle. Hanke oli SRV:lle mielekäs myös siksi, että yhtiömme pyrkii torjumaan osaltaan ilmastonmuutoksen kiihtymistä ja meille on tärkeää olla mukana rakentamassa hiilineutraalia tulevaisuutta. Tämä hanke on tyyppiesimerkki siitä, miten luomme elinkaariviisasta todellisuutta yhdessä kumppaneidemme kanssa”, SRV:n infrarakentamisen johtaja Heikki Pöyhönen kertoo.

”Polttoaineen vastaanotto käsittää neljä erillistä materiaalin purkulinjaa ja käsittelylaitteiston. Varastosiilon tilavuus on noin 5 000 m3 ja sata metriä pitkän A-varaston tilavuus noin 26 000 m3. Varastokapasiteetti riittää noin kolmen vuorokauden polttoainetarpeisiin ajettaessa laitosta täydellä teholla. Hyvän yhteistyön ansiosta tämä iso kokonaisuus valmistui ajoissa”, summaa rakennuttamispäällikkö Sami Sihvo Helenistä.

Helenin Vuosaaren biolämpölaitos rakennetaan Vuosaaren voimalaitosalueelle ja sillä korvataan fossiilista lämmöntuotantoa. Helen on nopeuttanut siirtymistään hiilineutraaliin energiantuotantoon ja luopuu kivihiilen käytöstä vuonna 2024 viisi vuotta alkuperäistä aikataulua aikaisemmin. Uuden biolämpölaitoksen pääpolttoaineena on metsätalouden sivutuotteena syntyvä metsähake, joka ei ole muutoin hyödynnettävissä. Kokonaisuudessaan Vuosaaren biolämpölaitos valmistuu käyttöön vuonna 2023.

Lisätiedot:
Heikki Pöyhönen, johtaja, infrarakentaminen, SRV, puh. 040 869 0849, heikki.poyhonen@srv.fi
Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi
Sami Sihvo, rakennuttamispäällikkö, Helen Oy, puh. 040 526 3493, sami.sihvo@helen.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu:

Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram


SRV lyhyesti
SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa sekä Suomessa että Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja