Scandic Oulu.JPG

Scandic Go -hotelli Oulun Torihotelliin

SRV YHTIÖT OYJ                           LEHDISTÖTIEDOTE                     12.3.2024        KLO 9.05

Scandic Go -hotelli Oulun Torihotelliin

Scandic lähtee operoimaan Oulun Torihotellia pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. SRV:n ja Scandicin solmima sopimus sisältää hotellin noin 4500 neliön tilat, joihin tulee 144 huoneen Scandic Go -hotelli. Hotellin lisäksi Torihotellin ensimmäiseen kerrokseen tulee ravintolatiloja sekä torille päin aukeava monitoimisali.

Kiinteistö Oy Oulun Torihotellin konkurssiin asettamisen jälkeen SRV on hankkeen tähänastisena urakoitsijana ja konkurssipesän päävelkojana edistänyt hankkeen suunnittelua ja tilojen vuokrausta sinä aikana, kun rakentaminen on ollut pysähdyksissä. Tavoiteaikataulu rakentamisen käynnistymiselle on vuoden 2024 loppuun mennessä, jolloin valmistuminen ajoittuisi vuodelle 2025.

Oulun kaupungin tavoitteena on kehittää matkailua Oulun seudulla. Tähän kuuluu kaupallisten yöpymisten merkittävä lisääminen vuoteen 2027 mennessä. Keskeiselle paikalle Oulun keskustaan valmistuessaan uusi hotelli tukee tätä tavoitetta.

”Vuokrasopimuksen solmiminen on yksi vaihe hankkeen etenemisessä. Hotelli valmistuu sopivasti Oulun isoja tapahtumia varten, kuten esimerkiksi Euroopan kulttuuripääkaupunki -vuodeksi vuonna 2026. Vastaamme näin Oulun hotellimarkkinan kysyntään yhdessä Scandicin kanssa kehittäessämme rakennuksesta keskeisen ja tärkeän matkailua ja liike-elämää tukevan keskuksen,” sanoo SRV:n strategisen hankekehityksen johtaja Hannu Lokka

"Oulu on alueen elinkeinoelämän ja matkailun keskus. Hotellin avaaminen Ouluun on Suomen kasvustrategiamme mukaista ja lanseeraamalla uuden Scandic Gon vahvistamme asemaamme alueella. Voimme myös hyödyntää markkinatrendejä ja täyttää aukon nopeasti kasvavilla markkinoilla. Luomme yhdessä SRV:n kanssa entistä enemmän kannustimia vierailla ja tutkia Pohjois-Suomea", sanoo Scandic Hotelsin Suomen maajohtaja Laura Tarkka.

SRV jätti maaliskuussa 2022 Oulun käräjäoikeuteen kanteen pantin realisoimiseksi Kiinteistö Oy Oulun Torihotellin laiminlyömien sopimusvelvoitteiden vuoksi. Samalla SRV keskeytti rakennustyöt Oulun Torihotellin työmaalla. Elokuussa 2022 Oulun käräjäoikeus asetti Kiinteistö Oy Oulun Torihotellin konkurssiin.

Lisätietoja:
Hannu Lokka, johtaja, strateginen hankekehitys, SRV, puh. 0400 454 342, hannu.lokka@srv.fi
Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi

Johanna Uimonen, viestintäpäällikkö, Scandic Hotels, puh. 040 713 4120, johanna.uimonen@scandichotels.com

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: UKI-arkkitehdit Oy

Jakelu: 

Tiedotusvälineet 

www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 

Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 610 miljoonaa euroa. Noin 800 SRV:läisen lisäksi työllistimme noin 3 300 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

Ladattavat kuvat