RMC_monitoimihalli.JPG

RMC:n telakan monitoimihalli harjakorkeudessa – yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistuu joulukuussa

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      7.9.2022  KLO 13.00

RMC:n telakan monitoimihalli harjakorkeudessa – yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista valmistuu joulukuussa

SRV rakentaa parhaillaan Rauman telakka-alueelle uutta monitoimihallia. Hallin rakennuttaa Rauman kaupungin ja Rauma Marine Constructionsin (RMC) omistama kiinteistöyhtiö. Valmistuessaan joulukuussa 2022 energiatehokas ja muuntojoustava halli tarjoaa tilat viranomaisaluksien rakentamiselle. Hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa. Kohteen harjannostajaisia vietetään tänään 7. syyskuuta.

Hallin rakennustyöt aloitettiin vuoden 2021 marraskuussa, ja peruskivi muurattiin helmikuussa 2022. Kevään ja kesän aikana työmaalla on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt. Työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, ja tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä 40 henkilön voimin. Monitoimihalli valmistuu joulukuussa 2022 ja halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

Uusi halli on keskeisessä roolissa Suomen meripuolustuksen kannalta oleellisten Laivue 2020 -hankkeen neljän monitoimikorvetin rakentamisessa. Alukset rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa.

”Hallin rakentaminen on sujunut mallikkaasti. Se on erityisen hienoa, koska Laivue 2020 -projekti on sekä RMC:n, raumalaisen meriteollisuuden että koko Suomen kannalta hyvin tärkeä. Monitoimikorvettien rakentaminen työllistää erilaisissa tehtävissä toimivia laivanrakennuksen ammattilaisia 3 600 henkilötyövuoden edestä ja on tärkeää, että meillä on käytössä ajanmukaiset tilat projektin onnistumisen varmistamiseksi ”, toteaa RMC:n väliaikainen toimitusjohtaja Mika Laurilehto.

”Hanke toteutetaan elinkaariviisaasti energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet huomioiden. Yhteistyö tilaajan kanssa on sujunut hyvin ja ammattitaitoinen henkilöstö työmaalla on varmistanut hankkeen sujuvan etenemisen sekä kohteen vaatimat erityisratkaisut. Esimerkiksi hallin kolme IV-konehuonetta tehtiin poikkeuksellisesti IV-toimittajan tiloissa täysin valmiiksi sisäpintoineen ja koneasennuksineen. Tämän jälkeen konehuoneet nostettiin paikalleen hallin katolle ja liitettiin hallin tekniikkaan”, kertoo projektipäällikkö Eerik Leivo SRV:ltä.

Syyskuun aikana työmaalla aloitetaan hallin päätyyn asennettavien kymmenien metrien korkuisten ja levyisten nosto-ovien asennustyöt sekä talotekniikkatyöt. Talotekniikan avulla tiloja voidaan hyödyntää muuntojoustavasti ja tehokkaasti tuotannon tarpeiden mukaan lohkoittain. Tämä mahdollistaa tilojen lämmittämisen käytön mukaan vyöhykkeittäin.

Halli on valmistuessaan 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Kokonaistilavuudeltaan yli 226 000 kuution hallista tulee yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista. Hallin kokonaiskustannus on noin 26 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

Eerik Leivo, projektipäällikkö, SRV, p. 040 551 2430, eerik.leivo@srv.fi
Riikka Leinonen, viestinnän asiantuntija, SRV, p. 040 182 1631, riikka.leinonen@srv.fi
Mikko Leppälä, projektipäällikkö, Rauma Marine Constructions, p. 050 464 7946, mikko.leppala@rmcfinland.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:

Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja

Ladattavat kuvat