21112023_dji_0042.jpg

Metsä Groupin Kerto LVL -tehtaan peruskivi muurattiin Äänekoskella

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      24.11.2023   KLO 14.00

Metsä Groupin Kerto LVL -tehtaan peruskivi muurattiin Äänekoskella

Metsä Groupin Äänekosken Kerto LVL -tehdashanke etenee suunnitellusti ja tehtaan peruskivi muurattiin tänään 24.11.2023. Valmistuvan tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota kertopuuta, ja tuotannon on arvioitu käynnistyvän vuoden 2026 toisella vuosipuoliskolla. SRV toteuttaa hanketta yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Hanke on yksi useista toimitilarakentamisen hankkeista, joita SRV:n kasvavaan tilauskantaan on vuoden aikana siirtynyt.

Tulevan puutuotetehtaan perustuksiin peruskiven muurasivat kansanedustaja Timo Harakka, Metsä Woodin toimialajohtaja Jaakko Anttila, tehdasprojektin johtaja Eero Lampola, ja hankkeen pääurakoitsija SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola. Lisäksi tilaisuudessa tervehdyksensä antoi Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

”Äänekosken Kerto LVL- tehdas on tärkeä investointi Metsä Groupille. Uuden kapasiteetin myötä vastaamme puurakentamisen maailmanlaajuisesti kasvavaan kysyntään, mikä on tärkeä askel kohti rakennusteollisuuden vähähiilisempää tulevaisuutta. Lujat ja materiaalitehokkaat Kerto LVL -tuotteet varastoivat hiiltä ja pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä. Investoinnin vaikutukset ovat merkittävät myös paikallisesti ja Äänekoski on tarjonnut meille erinomaiset edellytykset kehittää toimintaamme pitkäjänteisesti”, sanoo Metsä Woodin toimialajohtaja Jaakko Anttila.

”Metsä Group on edelläkävijä teollisuuden siirtyessä moderneihin, yhteistoiminnallisiin hankemuotoihin rakennusinvestoinneissaan. Toteutamme suurta ja vaativaa hanketta, jossa ripeä aikataulu sekä rakentamisen ja tuotantoprosessiin yhteensovittaminen on äärimmäisen tärkeää, tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä asiakkaan ja osaavan suunnittelijatiimin kanssa. Jaamme Metsä Groupin kanssa myös yhteiset vastuullisuuden tavoitteet. Tätäkin työmaata rakennetaan päästöttömästi uusiutuvaa energiaa käyttäen, energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet huomioiden”, toteaa SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola.

”Puurakentaminen on ollut vahvassa kasvussa myös meillä SRV:llä. Puusta on rakennettu ja parhaillaankin rakennetaan etenkin moderneja ja viihtyisiä koulurakennuksia, kuten Helsingin Luonnontiedelukio. Olemme myös rakentaneet puusta ensimmäisen nettopäästöttömän toimistorakennuksemme Helsingin Jätkäsaaren Wood City -puukortteliin”, Saku Sipola jatkaa.

Muuraustilaisuudessa peruskiven aikakapseliin talletettiin tuleville sukupolville muistoksi tästä aikakaudesta päivän sanomalehti, tilaisuuden ohjelma, voimassa olevat Suomen kolikot, tehtaan suunnitelmat, Kerto LVL -puupalkki, ja Kerto LVL -käsikirja. 

Työmaa etenee hyvin aikataulussaan. Parhaillaan alueella ovat käynnissä maanrakennustyöt. Mittava rakennus on jaettu kuuteen eri lohkoon, joissa työt etenevät vaiheittain. Pisimmällä olevalla lohkolla 1 on saatu valmiiksi jo runkoasennukset, kun lohkoilla 5 ja 6 valetaan vielä perustuksia. Seuraavaksi lohkolla 1 päästään käynnistämään kattoelementtiasennukset. Parhaillaan työmaalla työskentelee noin 80 henkilöä, ja vahvuus tulee kasvamaan jopa 200 henkilöön. 

Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta. Valmistuessaan tehdas työllistää suoraan noin 150 henkilöä ja 200 henkilöä arvoketjussa. 

Lisätiedot:
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi
Maiju Hytönen, viestintäpäällikkö, Metsä Wood, puh. 050 542 9304, maiju.hytonen@metsagroup.com
Jaakko Anttila, Metsä Woodin toimialajohtaja, puh. 050 406 0614, jaakko.anttila@metsagroup.com

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   X   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja