Lempäälän uimahalli-kylpylä_Peruskivenmuuraustilaisuus.JPG

Lempäälän uimahalli-kylpylän peruskivi muurattiin Ideaparkin luolastossa

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE    27.1.2023  KLO 14.00

Lempäälän uimahalli-kylpylän peruskivi muurattiin Ideaparkin luolastossa

Lempäälän uimahalli-kylpylän rakennushanke on edennyt peruskiven muuraukseen Lempäälän Marjamäessä. SRV rakentaa uimahalli-kylpylän Lempäälän kunnan ja Kiinteistö Oy Ideaparkin omistamalle Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallille. Rakennustöiden on määrä valmistua heinäkuussa 2024.

Uimahalli-kylpylän peruskivi muurattiin maanantaina 27. maaliskuuta kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevassa luolastossa. Muurauksessa puhuivat yrittäjä ja yksi Ideaparkin kolmesta perustajaosakkaasta Toni Virkkunen, uimahalli-kylpylän toimitusjohtaja Lari Laakso ja SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi. Lisäksi Hakkarin koulun 7-luokkalainen Oula Nokelainen luki tilaisuudessa ääneen peruskiven aikakapseliin talletettavan koululaisen unelmakirjoituksen.

Hankkeessa kauppakeskus Ideaparkin alla sijaitsevaan luolastoon Lempäälän Marjamäkeen rakennetaan uimahalli-kylpylä, jonka laajuus on noin 5800 bruttoneliömetriä. Rakentamisen valmistelut aloitettiin tammikuussa 2023.

”Peruskiven muuraus on konkreettinen osoitus kuntalaisten keskuudessa pitkään odotetun hankkeen käynnistymisestä. Toimivan kauppakeskuksen alle rakennettava uimahalli-kylpyläkokonaisuus on suunnittelultaan ja toteutukseltaan aivan poikkeuksellinen, ja se asettaa kaikille hankkeeseen osallistuville korkean vaatimustason. Olemme iloisia, että pääsemme edistämään tätä upeaa hanketta yhdessä SRV:n kanssa”, kertoo uimahalliyhtiön toimitusjohtaja Lari Laakso.

”Tällä hetkellä työmaalla tehdään maanrakennus- ja perustustöitä noin 15 henkilön voimin. Rakentajan näkökulmasta kyseessä on ainutlaatuinen hanke. Työmaa sijaitsee väestönsuojassa noin 30 metriä maan pinnan alapuolella. Logistisesti paikka on haastava, sillä kaikki materiaali- ja henkilöliikenne maan alle kulkee alle kolme metriä korkeasta aukosta”, kertoo SRV:n projektipäällikkö Mika Majaniemi.

Muuraustilaisuudessa peruskiven aikakapseliin talletettiin tuleville sukupolville muistoksi tästä aikakaudesta päivän sanomalehdet, puhujien puheet, voimassaolevat Suomen kolikot sekä Lempäälän kunnan päiväkotilapsen piirtämä piirros ja koululaisen unelmakirjoitus uimahalli-kylpylästä.

Uimahalli-kylpylä toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena, ja halliin tavoitellaan 200 000–250 000 kävijää vuodessa. Sisäänkäynti sijoittuu kauppakeskuksen pohjoispäähän. Rakentamisen ratkaisuissa tähdätään mahdollisimman pieneen energiankulutukseen. Valmistuttuaan uimahalli liitetään Lempäälän kuntakonserniin kuuluvan Lempäälän Energia Oy:n LEMENE-energiajärjestelmään kaukolämmön osalta. Lemenessä energia tuotetaan aurinkopaneeleilla, kaasumoottoreilla ja polttokennoilla.

Lisätiedot:

Mika Majaniemi, projektipäällikkö, SRV, puh. 050 591 9110, mika.majaniemi@srv.fi

Riikka Leinonen, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 040 182 1631, riikka.leinonen@srv.fi

Lari Laakso, toimitusjohtaja, KOy Lempäälän Uimahalli, puh. 040 133 7926, lari.laakso@lempaala.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: Lempäälän kunta

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja