Open Innovation House laajennusosa 19.5.2022.jpg

Lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön osalta hiilineutraali Open Innovation House -laajennus harjakorkeudessa – laajennusosaan uudet tilat Espoon oikeustalolle

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      19.5.2022  KLO 14.00

Lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön osalta hiilineutraali Open Innovation House -laajennus harjakorkeudessa – laajennusosaan uudet tilat Espoon oikeustalolle

SRV rakentaa Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöille (eQ) Espoon Maarintiellä sijaitsevaan Open Innovation House -kiinteistöön 4-kerroksisen laajennusosan, johon toteutetaan tilat Espoon uudelle oikeustalolle. Laajennusosasta tulee hiilineutraali lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön osalta. Kohteen energiankulutusta seurataan kattavan rakennusautomaatioon liitetyn energianmittausjärjestelmän avulla, jolloin kiinteistön energiatehokkuutta voidaan optimoida rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Kesällä 2022 valmistuva noin 8600 kerrosneliömetrin laajennusosa on saavuttanut nyt harjakorkeuden. 

”Meille on SRV:llä tärkeätä, että valitsemme yhdessä kumppaniemme kanssa kestäviä ratkaisuja. Kestävät ja elinkaariviisaat rakennukset suunnitellaan niin, että ne eivät hukkaa energiaa ja energia tuotetaan puhtaalla, uusiutuvalla energialla tai päästöttömästi. Kestävissä ja elinkaariviisaissa kohteissa on mahdollista toteuttaa myös käytönaikainen energiaoptimointi, jonka avulla sekä ylläpidetään käyttäjille miellyttäviä olosuhteita että minimoidaan energiankulutuksen ympäristövaikutuksia”, kertoo SRV:n toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman.

”Olen iloinen voidessani kertoa rakennuksen hiilineutraaliudesta. Kohteessa lämmitys ja jäähdytys on toteutettu maalämmöllä. Sähköntuotannossa hyödynnetään aurinkosähköä ja ostosähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla. Laitevalinnoissa on panostettu energiatalouteen ja elinkaarikestävyyteen. Maalämmön tukena toimivat talvikauden pakkashuippuina sähkökattilat ja valaistus on toteutettu päivänvalo- ja läsnäolotunnistimilla käyttötarkoituksen perusteella”, kuvailee hankkeen hiilineutraaliutta tukevia ominaisuuksia Sirpa Lamminluoto, kiinteistökehitysjohtaja eQ:sta.

Työmaalla käynnistettiin valmistelevat työt lokakuussa 2020 varsinaisen rakentamisen käynnistyttyä tammikuussa 2021. Kesällä 2022 valmistuvan kohteen työmaalla ovat käynnissä tällä hetkellä mm. viimeistelytyöt, kalusteasennukset ja talotekniikan toimintakokeet sekä aluetyöt.

Hankkeeseen on haettu BREEAM New Construction 2016 mukaista ympäristösertifikaattia tasolle Very Good.

Lisätiedot:

Jouni Forsman, johtaja, Toimitilat pks, SRV, puh. 040 519 0129, jouni.forsman@srv.fi                                                                                                                  Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi
Sirpa Lamminluoto, kiinteistökehitysjohtaja, eQ, puh. 050 320 3918, sirpa.lamminluoto@eq.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa sekä Suomessa että Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja