SRV_Lamminrahkan_koulukeskus.jpg

Lamminrahkan uusi koulukeskus harjakorkeudessa – rakennuksessa korkeatasoista arkkitehtuuria ja muunneltavat tilat

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE     9.12.2022  KLO 14.00

Lamminrahkan uusi koulukeskus harjakorkeudessa – rakennuksessa korkeatasoista arkkitehtuuria ja muunneltavat tilat

SRV rakentaa parhaillaan Lamminrahkan koulukeskusta Kangasalle Lamminrahkan uuteen kaupunginosaan. Kesäkuussa 2023 valmistuva koulu tarjoaa tilat päiväkodin 110 lapselle ja 0.–6. luokkien 665 lapselle. Kohteen harjannostajaisia vietetään tänään 9. joulukuuta.

Toiminta uusissa tiloissa alkaa elokuussa 2023. Kolmikerroksisen uudisrakennuksen rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2021. Projektinjohtourakkana toteutettavan rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 36 miljoonaa euroa.

”Kuluneen vuoden aikana työmaalla on tehty betoni- ja teräsrunkoasennukset sekä vesikattotyöt. Työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, ja tällä hetkellä työmaalla tehdään sisävalmistustöitä noin 90 henkilön voimin”, kertoo SRV:n työmaapäällikkö Timo Passi.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta, sydänaulasta. Aula toimii sisääntuloaulana, ruokasalina ja juhlatilana näyttämöineen. Koulun toiseen kerrokseen valmistuu tuhannen neliön liikuntasali, jonka erikoisuutena on betonilattiaan valetut jousivaimennukset äänen ja värähtelyn hallitsemiseksi.

Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit Oy vuonna 2019 käydyn yleisen arkkitehtuurikilpailun voittotyön pohjalta. Rakennuksen kadun puolen julkisivut ovat kotimaista paikalla muurattua tiiltä ja pihan puolen julkisivut puuta. Liikuntahallin vesikatolle sijoitetaan ensi kevään aikana aurinkoenergiajärjestelmä, joka sisältää aurinkokeräimiä- ja paneeleja.

”Lamminrahkan koulukeskus on koko Lamminrahkan alueelle erittäin tärkeä hanke. Koulukeskuksen arkkitehtuuri on korkeatasoista ja haasteellista rakentaa. Se, että tällainen rakennushanke etenee aikataulussaan haastavassa ja epävakaassa maailmantilanteessa, on hyvä suoritus”, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti.

Kesällä 2023 valmistuviin tiloihin sijoittuvat päiväkodin ja esiopetuksen lisäksi perusopetuksen 1.–6. luokat. Kangasalan kaupunki järjestää tiloissa opetusta myös Tampereen puolella sijaitsevan Ojalan asuinalueen 3.–6. luokkien lapsille.

”Lamminrahkan koulukeskuksen suunnittelua on ohjannut ajatus koko kylän talosta, joka palvelee aamusta iltaan, ja koulupäivien jälkeen se on iltaisin ja viikonloppuisin eri harrastusryhmien ja seurojen käytössä. Se on käytön mukaan muovautuva rakennus, jossa perinteisten luokkatilojen lisäksi tiloja on yhdisteltävissä ja muokattavissa siirtoseinillä palvelemaan eri käyttötarkoituksia”, kertoo Lamminrahkan koulun rehtori Jarkko Liuha.

Koulukeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Lamminrahkan keskustassa, parhaillaan rakenteilla olevien torin ja liikuntapuiston vieressä. Lamminrahkan koulu on 3.–6. luokkien osalta Tampereen ja Kangasalan yhteishanke. Koulukeskuksen yhteyteen valmistuu 2020-luvun lopulla myös yläkoulu.
 

Lisätiedot:

Timo Passi, työmaapäällikkö SRV, p. 040 630 8969, timo.passi@srv.fi
Riikka Leinonen, viestinnän asiantuntija, SRV, p. 040 182 1631, riikka.leinonen@srv.fi
Merja Saarilahti, rakennuspäällikkö, Kangasalan kaupunki, puh. 050 550 9062, merja.saarilahti@kangasala.fi

Tiedotteen liitteenä oleva kuva: SRV

Jakelu:

Tiedotusvälineet

www.srv.fi
 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram
 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 932,6 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 600 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja