Koulukeskus Monikon peruskivi muurataan Espoossa

LEHDISTÖTIEDOTE     29.8.2019     KLO 13.00

Koulukeskus Monikon peruskivi muurataan Espoossa

Espoon Leppävaarassa muurataan tänään 29.8. koulukeskus Monikon peruskivi. Monikko on ainutlaatuinen kouluhanke, sillä se tarjoaa valmistuttuaan ensimmäisenä espoolaiskouluna koulu- ja varhaiskasvatuspaikan sekä suomen- että ruotsinkielisille lapsille.

Kolmikerroksiseen koulukeskukseen toteutetaan tilat ruotsinkieliselle päiväkodille ja alakoululle sekä suomenkieliselle päiväkodille, alakoululle ja yläkoululle. Tiloihin on arvioitu tulevan kaikkiaan yli 1 300 lasta, ja koulukeskuksen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä.

Hanke toteutetaan yhteistoimintaan perustuvalla hankintamallilla, jossa Tilapalvelut-liikelaitos ja SRV ovat kehittäneet tiiviissä yhteistyössä koulusuunnitelmat, jotka vastaavat käyttäjien tarpeita ja hankkeen tavoitteita kustannustehokkaasti. 

”Tämä hanke on kiitettävä esimerkki siitä, miten eri osapuolien saumattomalla yhteistyöllä saadaan aikaan tilojen käyttäjille toiminnallinen ja muuntojoustava rakennus. Kohteeseen suunnitelluilla uusiutuvilla energiaratkaisuilla edistetään Espoon hiilineutraaliustavoitetta”, Tilapalvelujen toimitusjohtaja Maija Lehtinen sanoo.

”Hienoa olla mukana rakentamassa Monikkoa, joka on mainio esimerkki siitä, miten yhdistämällä uudisrakennus ja historiallinen peruskorjattu tila saadaan moderni, toimiva oppimisympäristö monille espoolaisille lapsille ja nuorille. Monikossa pystymme hyödyntämään useissa merkittävissä kouluhankkeissa hankittua osaamistamme. Pääkaupunkiseudulla rakennamme parhaillaan Monikon lisäksi kouluja Helsingin Lauttasaaressa ja Maununnevalla sekä Kirkkonummella”, toteaa SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Antti Raunemaa.

Uuden koulukeskuksen tieltä on purettu Veräjäpellon, Veräjäkulman ja Leppävaaran laajennus- ja siirtokoulu, lukuun ottamatta vuonna 1939 valmistunutta suojeltua koulun vanhinta osaa. Suojeltu osa peruskorjataan ja modernisoidaan nykyaikaisten vaatimusten mukaisesti osaksi uutta rakennusta.

Hanke käynnistyi kehitysvaiheella maaliskuussa 2018, ja koulukeskuksen rakentaminen käynnistyi maanrakennus- ja paalutustöillä maaliskuussa 2019. Uuden koulurakennuksen seinät alkavat nousta syyskuun alussa ja sisävalmistustyöt päästään aloittamaan alkuvuodesta 2020. Kokonaisuudessaan Leppävaaran uusi koulukeskus valmistuu arviolta toukokuussa 2021, ja oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa elokuussa 2021 uuden lukuvuoden käynnistyessä.

Terveiset tulevaisuuden oppilaille

Monikon peruskiveen muurataan lieriössä perinteiden mukaisesti peruskirja, päivän sanomalehdet ja Suomen kolikot. Lisäksi tilaisuudessa talletetaan erillinen lasten aikakapseli, joka on tarkoitettu avattavaksi 50 vuoden kuluttua. Lasten kapseliin säilötään peruskirjan, sanomalehtien ja Suomen kolikoiden lisäksi koululaisten tekemiä kirjoituksia tervehdyksenä Monikon tulevaisuuden oppilaille.

Lisätiedot:
Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, SRV, puh. 040 564 4105, antti.raunemaa@srv.fi
Outi Lehtinen, viestinnän suunnittelija, SRV, puh. 040 623 2644, outi.lehtinen@srv.fi
Maija Lehtinen, toimitusjohtaja, Tilapalvelut-liikelaitos, puh. 046 877 3683, maija.lehtinen@espoo.fi
Kimmo Martinsen, suunnittelupäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos, 040 520 0345, kimmo.martinsen@espoo.fi

www.srv.fi

www.espoo.fi