SRV Loisto 30.9.2021terassi.jpg

Kalasataman toinen pilvenpiirtäjä saa asukkaansa – Loiston muutot käynnistyvät

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      30.9.2021    KLO 10.00

Kalasataman toinen pilvenpiirtäjä saa asukkaansa – Loiston muutot käynnistyvät

Helsingin Kalasatamaan on valmistunut toinen tornitalo, Loisto, ja asukkaiden muutot käynnistyvät tänään. 124 metrin korkeuteen yltävä Loisto valmistui aikataulussaan, ja kaikki pilvenpiirtäjän asunnot on myyty tai varattu. Myös Loistossa on tarjolla asumisen palveluiden konsepti, jota on nyt täydennetty myös vierashuoneistolla. Loisto on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jota rakennetaan Helsingin suosituimmalle uudistuvalle asuinalueelle Kalasatamaan.

”Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornia ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle. Loisto tarjoaa ainutlaatuisen kaupunkiasumisen konseptin, joka tarjoaa arjen sujuvuutta, helposti saatavilla olevia palveluita ja yhteistiloja, sekä tietenkin upeat maisemat. Toivotamme loistolaisille lämpimästi onnea uusiin koteihin”, kertoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Jorma Seppä.

Loiston 32 kerrokseen ja 249 asuntoon muuttaa noin 500 uutta kalasatamalaista. Asuntojen pinta-alat vaihtelevat 38 neliöstä reiluun 131 neliöön. Muutot aloitetaan porrastetusti alimmista kerroksista huoneistojen numerojärjestyksessä ja muutot tulevat kestämään kokonaisuudessaan kolme ja puoli viikkoa.

Torniasumisen palvelukonseptissa uutuutena vierashuone

”Tornirakentaminen kaupunkikeskuksiin luo mahdollisuuden Suomessa ennen näkemättömille palvelukokonaisuuksille, joiden avulla ihmisten aikaa voidaan vapauttaa arjen ikävistä rutiineista itselle mieluisaan tekemiseen. Monipuoliset palvelut ja toimivat yhteistilat ovat torniasukkaille tekemämme tutkimuksen mukaan arvokas lisä asumiseen”, kertoo asumisen palveluiden kehityspäällikkö Lotta Toivonen.

Loiston monipuoliset yhteistilat 30. kerroksessa tuovat runsaasti lisätilaa asumiseen; iso juhlatila, saunaosasto kylpyammeella ja porealtaalla, useita pienempiä saunaosastoja sekä koko talon levyinen ulkoterassi ja kesäkeittiö huikeilla näköaloilla. Lisäksi talossa on asukkaiden oma kuntosali. Etätyötilaa on tarjolla kerrosten 5. ja 30. neuvottelutiloissa, jotka ovat varattavissa omaan käyttöön. Lisäksi uutena palveluna on täysin varusteltu vierashuoneisto.

”Yhteistyössä asukkaiden kanssa kehitettiin konsepti, jossa asukkaat voivat varata oman yksiön vieraidensa lyhytaikaiseen majoittumiseen. Huoneisto sijaitsee Loiston viidennessä kerroksessa ja asunnossa on hyvin varusteltu keittiö ja kylpyhuone majoittumisen viihtyvyyden ja arjen helppouden varmistamiseksi”, Lotta Toivonen kertoo.

Tornitaloista ensimmäisenä valmistui vuonna 2019 Majakka, ja parhaillaan on rakenteilla Lumo One, joka valmistuu vuoden päästä elokuussa 2022. Kalasataman kehitys jatkuu edelleen, ja seuraavan tornin rakentaminen käynnistynee vielä tämän vuoden puolella.

”Kalasatamassa vanha teollinen Helsinki kohtaa uuden, joten alue tarjoaa uniikkia ja urbaania asumista merellisessä miljöössä. Alueella yhdistyy luonnon läheisyys, monipuoliset palvelut kauppakeskuksineen, toimivat liikenneyhteydet ja hyvä asuntotarjonta houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Kalasatama onkin kehittynyt yhdeksi Helsingin halutuimmista uusista asuinalueista”, SRV:n myyntijohtaja Riikka Lohikoski kertoo.

Lisätiedot:
Jorma Seppä, johtaja, asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi
Lotta Toivonen, asumisen palveluiden kehityspäällikkö, SRV, puh. 050 385 8953, lotta.toivonen@srv.fi
Riikka Lohikoski, myyntijohtaja, SRV, puh. 050 466 5977, riikka.lohikoski@srv.fi
Heidi Tetteh, viestintäpäällikkö, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV - Elämäsi rakentaja