HUS_Jorvi_leikkaussalien_peruskorjaus_ilmakuva_koillisesta.png

HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaus valmistui

SRV YHTIÖT OYJ          LEHDISTÖTIEDOTE          20.4.2023 KLO 08.00

HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaus valmistui

SRV:n toteuttama HUSin Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen peruskorjaus on valmistunut. Haastava hanke toteutettiin aikataulun mukaisesti toiminnassa olevan sairaalan sisällä, aktiivisessa yhteistyössä ja vuoropuhelussa tilaajan kanssa sekä häiriöt nykyiselle sairaalatoiminnalle minimoiden.

Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen mittavassa peruskorjauksessa uusittiin anestesia- ja leikkausosaston sekä Sydänkeskuksen ja laboratorioiden tilat. Peruskorjaus käsitti Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistuneen rakennusosan osittaisen peruskorjauksen ja muutostyön sekä tarvittavien väistötilojen toteuttamisen. Peruskorjausalueen bruttoala oli noin 10 500 bruttoneliömetriä ja työmaan vahvuus oli suurimmillaan lähes 200 henkilöä.

Avainasemassa hankkeen sujuvuudessa on ollut aktiivinen yhteistyö ja vuoropuhelu HUSin kanssa sekä säännöllinen tiedottaminen Jorvin sairaalan henkilökunnalle ja sairaalan lähiympäristöön.

“SRV:llä on vahva kokemus sairaalarakentamisesta ja tämänkin hankkeen toteuttivat huippuammattilaisemme. Jorvin peruskorjaushankkeessa haastavuutta toi se, että peruskorjaus toteutettiin toiminnassa olevan sairaalan sisällä. Työt tuli suorittaa erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden”, SRV:n projektijohtaja Tomi Heinonen kertoo.

”Hanke eteni aikataulussaan. Kaikista matkan varrella eteen tulleista haasteista, kuten poikkeuksellinen pandemia-aika, selvisimme HUSin, SRV:n ja suunnittelijoiden välisen tiiviin yhteistyön myötä kunnialla. Pandemia-aika ei vaikuttanut hankkeen aikatauluun ja tartuntoja työmaalla oli hyvin vähän, sillä SRV:n työmaaväki piti tarkoista koronaohjeistuksista tiukasti kiinni”, HUS Kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö Tomi Virolainen täydentää.

Keväällä SRV valittiin Jorvin sairaalan uuden osastorakennuksen allianssin rakennuspalveluntuottajaksi. Hankkeen toteutusvaihe käynnistyi vuoden 2023 alussa.

Lisätietoja:

Tomi Heinonen, projektijohtaja, SRV, puh. 040 542 6116, tomi.heinonen@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, SRV, p. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi

Tomi Virolainen, projektipäällikkö, HUS Kiinteistöt Oy, puh. 040 836 7698, tomi.virolainen@hus.fi

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: HUS ja SRV

Jakelu:
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook    LinkedIn    Twitter   Instagram

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja