010 SRV Lumo One 12-2022 LOW RES.jpg

Helsingin Kalasataman neljäs tornitalo valmistui palveluiden ja erinomaisten liikenneyhteyksien äärelle

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE      20.12.2023    KLO 13.00

Helsingin Kalasataman neljäs tornitalo valmistui palveluiden ja erinomaisten liikenneyhteyksien äärelle

SRV:n Helsingin Kalasatamaan rakentamaan kahdeksan tornitalon kokonaisuuteen kuuluva Asunto Oy Helsingin Visio valmistui kurottaen näyttävästi 98 metrin korkeuteen meren pinnasta. Sen 24 kerroksesta löytyy 240 vuokra-asuntoa sekä tilat päiväkodille Redi kauppakeskuksen katon päällä sijaitsevan piha-alueen tasolta. Visio on SRV:n omakehitteinen hanke. Omakehitteiset hankkeet ovat SRV:n kehittämiä hankkeita, jotka SRV myy sijoittajalle pääosin ennen rakentamisen aloittamista.

”Kalasataman neljäs tornitalo, Visio, on erinomainen esimerkki SRV:n asuntotuotannosta, jossa asunnot löytyvät hyvien liikenneyhteyksien varrelta läheltä palveluita. Kalasataman tornitalot tarjoavat ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden elämiseen pilvenpiirtäjässä. Korkea rakentaminen on myös kestävää kaupunkikehitystä, kun tontit hyödynnetään tehokkaasti tiiviissä kaupunkiympäristössä ylöspäin rakentaen ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien lähelle”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä.

SRV ja PATRIZIA, johtava kansainvälinen kiinteistönvarainhoitaja, allekirjoittivat sopimuksen vuokra-asuntoja ja päiväkotitilat sisältävän asuintornin toteuttamisesta Helsingin Kalasatamaan loppuvuodesta 2021. Vision rakentaminen käynnistyi tammikuussa 2022. Rakennuksen energiatehokkuuteen on panostettu laadukkaalla poistoilman lämmöntalteenotolla, sekä jäteveden lämmön talteenotolla. Toimenpiteillä rakennus on saatu A-energialuokkaan ja se on luokiteltu Breeam Very Good -tasoon.

Tornitalo Visio sijaitsee Redin lounaiskulmassa, josta on näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan. Tornitalosta pääsee sujuvasti palveluiden ääreen Redi-kauppakeskukseen ja julkiset liikenneyhteydet ovat erinomaisesti hyödynnettävissä Kalasataman metroaseman sijaitessa Redi-kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa.

Bryga – puisto Kalasataman tornien kainalossa on viherrakentamista tiiviissä kaupunkirakenteessa

Kalasataman tornitalojen keskellä suojassa katujen vilskeeltä Itäväylän ja kauppakeskus Redin katolla sijaitsee päivisin auki oleva puisto, Bryga, jossa voi hengähtää ja katsella merta tai edessä aukeavaa kaupunkia liikenteen pauhun jäädessä vaimennettuna lasikatteen alle. Tilan hyödyntäminen vilkkaa valtaväylän päällä on oiva tapa tuoda lisää viheralueita kaupunkirakenteeseen.

Kalasataman tornitaloista on kulkuyhteys Brygalle, jonka istutusalueet lisäävät kaupunkiluonnon monimuotoisuutta, parantavat pienilmasto-olosuhteita ja akustiikkaa, vähentävät tuulisuutta ja hulevesien kuormitusta viemäreihin sekä sitovat ilman epäpuhtauksia. Brygan pinta-alasta on noin 35 prosenttia kasvillisuutta ja 18 prosenttia muuta vettä läpäisevää pintaa ja sieltä löytyy 52 eri kasvilajia, jotka ovat tärkeitä myös linnuille ja hyönteisille.

Hyvien liikenneyhteyksien ytimessä

Koska Kalasatamassa kaikki palvelut ovat lähellä, omaa autoa ei välttämättä tarvita. Metrolla matka Helsingin keskustaan kestää kuusi minuuttia, Espoon Keilaniemeen kuusitoista ja koko pääkaupunkiseudun raideverkosto on helposti käytettävissä.

Kalasatamassa yhdistyy luonnon läheisyys, monipuoliset palvelut, toimivat liikenneyhteydet ja hyvä asuntotarjonta houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Kalasatama onkin kehittynyt yhdeksi Helsingin halutuimmista uusista asuinalueista.

Kalasatamaan rakennettavat kahdeksan tornitaloa ovat SRV:n historian suurin rakennushanke. Tornitaloista ensimmäisenä valmistui vuonna 2019 Majakka ja vuonna 2021 Loisto. Syksyllä 2022 valmistui Lumo One, josta löytyy Kojamon vuokrattavia Lumo-koteja. Tornitaloista neljäs on juuri valmistunut Visio. Rakenteilla on Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä 26-kerroksinen Horisontti. 111-metriin meren pinnasta kohoava Horisontti sijaitsee kauppakeskus Redin katolla luoteiskulmassa. Vuokrattavaa toimistopinta-alaa toimistopilvenpiirtäjässä on kerroksissa 5–26 yhteensä noin 11 500 neliömetriä. Horisonttiin voi tutustua SRV:n nettisivuilla osoitteessa: https://www.kalasatamanhorisontti.fi/

Lisätiedot:

Jorma Seppä, johtaja, Asuntoliiketoiminta PKS, SRV, puh. 040 727 3771, jorma.seppa@srv.fi

Heli Pulkkinen, viestinnän asiantuntija, puh. 050 411 0787, heli.pulkkinen@srv.fi 

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat: SRV, joulukuu 2022

Jakelu: 

Tiedotusvälineet 

www.srv.fi  

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: 

Facebook   LinkedInX  Instagram 

SRV lyhyesti

SRV on suomalainen rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Rakennamme kestävämpää ja vastuullisempaa, taloudellista arvoa vaalivaa sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin huomioivaa kaupunkiympäristöä. Kutsumme tätä lähestymistä elinkaariviisaudeksi. Tuomme aidon innostuksen ja läsnäolon mukanamme jokaiseen kohtaamiseen, ja kuunteleminen on yksi tärkeimmistä tavoistamme toimia. Sillä uskomme siihen, että vain keskustelun kautta maailma voi muuttua.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 770,1 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 3 800 kumppanin verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja