Vantaan Lentue

Lentue

Kohteen tiedot

Laajuus23 asuntoa
Valmistuminen2023
SijaintiVantaan Aviapolis

Vantaan Veromiehen kaupunginosaan Aviapoliksen suuralueelle valmistuneessa kerrostalokohteessamme Asunto Oy Vantaan Lentueessa on 23 asuntoa yksiöistä kaksioihin. Tämän pienen taloyhtiön A-energialuokkaan kuuluvat asunnot lämpenevät maalämmöllä. Asuntojen lämmitys toteutetaan lattialämmityksellä. Myös asuntojen lattiaviilennys toteutetaan maalämmöllä. Katolle sijoitetut aurinkopaneelit tuottavat sähkön kiinteistön tarpeisiin taloyhtiön ja SRV:n solmiman palvelusopimuksen mukaisesti.

Tontilla oma energiantuotantojärjestelmäSijoitus kestävämpään tulevaisuuteenLuonnonläheinen sijainti, sujuvat yhteydet

Lentueessa on laskettu kohteen elinkaarikustannukset ja energiaratkaisuihin on kiinnitetty erityistä huomiota. ”Energiatehokkuus ja hiilijalanjälki kiinnostavat asunnonostajia entistä enemmän. Asunnon energialuokitus, lämmitystapa sekä mahdollisuus käyttää uusiutuvaa energiaa ovat tärkeitä kodinoston kriteerejä. Myös yhteisöllisyys ja jakamistalous ovat nousussa erityisesti nuorten keskuudessa”, kertoo SRV:n pääkaupunkiseudun asuntoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Seppä

SRV toimittaa energian taloyhtiölle palveluna 

 SRV on rakentanut tontille energiantuotantojärjestelmän, jolla tuotetaan kiinteistön lämmitykseen ja viilennykseen tarvittava energia sekä uusiutuvaa sähköä. SRV on vastannut energiajärjestelmän suunnittelusta, investoinneista ja asennuksista. Palvelu sisältää kaiken ylläpidon: huollot, korjaukset ja seurantapalvelun. 

Asuntokohteessa on näin käytössä paikalla tuotettua uusiutuvaa energiaa. SRV:n tarjoamilla energiaratkaisuilla kiinteistön energia tuotetaan hiilineutraalisti. Talon asunnoissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto, joka on varustettu lämmöntalteenotolla. Tämä puolestaan vähentää lämpöhävikkiä. Lentue on SRV:n ensimmäinen asuntokohde, jossa käytetään maalämpöä. 

Vihreyden keskellä ja omassa rauhassa – kuitenkin valtaväylien varrella  

Lentue sijaitsee Vantaan Pytinojan ympärille rauhallisen viheralueen reunalle. Pytinoja virtaa arvokkaan viheralueen keskellä, onpa joessa ihastuttava pieni koskikin. Pytinojan varrelta löytyvät niin ulkoilureitit kuin oleskelupaikatkin. Alueella pääsee kävelemään niin metsäisille kuin kallioisille kukkuloillekin.  

Lentueen asukkaana voi nauttia pienen taloyhtiön rauhaisasta sijainnista ja ympärillä kehittyvistä palveluista. Pihapiirin jalokivi on puurakenteinen tunnelmallinen talosauna. Vantaan Lentue, jos mikä, on sijoitus kestävämpään tulevaisuuteen. Aivan kasvavan alueen ytimessä ja silti kauniin luonnon keskellä on mahdollisuus helppoon ja vaivattomaan asumiseen. 

Lentue sijaitsee kätevästi myös valtaväylien varrella julkisten liikenneyhteyksien ollessa hyvin hyödynnettävissä. Alueen joukkoliikenneyhteydet ovat monipuoliset, sillä kulkemaan pääsee sujuvasti sekä Helsingin keskustaan että Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Yhteydet toimivat niin bussilla kuin junallakin. Jumboon ostoksille pääset bussilla noin vartissa. Autolla yhteydet Kehätielle ja Tuusulanväylälle ovat sujuvat. Kauppakeskus Jumbo ja viihdekeskus Flamingo kylpylöineen ja elokuvateattereineen sijaitsevat noin 1,5 kilometrin etäisyydellä.