2919 Vantaan pääpoliisiasema

SRV rakentaa Senaatti-kiinteistöille Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen käyttöön uuden pääpoliisiaseman ja poliisivankilan.

Työmaan numero: 2919
Jokiniemenkuja 2
01370 Vantaa

Mitä täällä rakennetaan?

SRV rakentaa Senaatti-kiinteistöille Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen käyttöön Vantaan Jokiniemeen uuden pääpoliisiaseman ja poliisivankilan. Valmistuessaan Vantaan pääpoliisiasema on ensimmäinen uuden poliisitalokonseptin mukaisesti modulaarisesti suunniteltu uusi iso pääpoliisiasema ja siten maan modernein poliisin toimitila tässä kokoluokassa.

Tavoitteena on rakentaa terveelliset ja turvalliset tilat, jotka tukevat kaikkea poliisin toimintaa ja tilojen käyttäjien hyvinvointia sekä vastaavat paremmin poliisitoiminnan tulevaisuuden tarpeisiin. Uuteen poliisitaloon keskitetään valtaosa Vantaalla sijaitsevista poliisin palveluista, kuten lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, löytötavarat, poliisivankila ja poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset.

Hanke valmistuu kahdessa vaiheessa: poliisivankila valmistuu alustavan aikataulun mukaan loppuvuodesta 2023 ja pääpoliisiasema elokuussa 2024. Pääpoliisiasema otetaan kalustamis- ja varusteluvaiheen jälkeen käyttöön tavoiteaikataulun mukaan loppuvuodesta 2024. Hankkeen kokonaislaajuus on noin 19 800 bruttoneliötä.

Hanke toteutetaan Senaatin kärkihankeallianssimallilla.

Rakennuttaja: Senaatti-kiinteistöt
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Rakennusaikataulu

Poliisivankilan rakennustyöt käynnistyivät loppukesästä 2022, ja rakennus valmistuu loppuvuodesta 2023. Pääpoliisiaseman osalta rakentaminen on käynnistynyt maanrakennustöillä syksyllä 2022, ja se valmistuu syksyllä 2024.

Työskentelyajat

Työskentelyajat työmaalla meluavien töiden osalta:
arkisin klo 7.00–18.00

Liikkuminen

Liikennejärjestelyt ja työmaan aitaus vaikuttavat alueen kulkureitteihin. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita.

Työmaajärjestelyt suoritetaan erityistä turvallisuutta noudattaen ja rakentamisesta aiheutuvia haittoja minimoiden. Pahoittelemme työmaasta koituvaa häiriötä.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Vantaan pääpoliisiaseman työmaatiedotteet.

Työmaatiedotteet

Yhteystiedot

Timo Palkonen

Timo Palkonen

Projektijohtaja

timo.palkonen@srv.fi040 744 1630
Kauko Jylhä

Kauko Jylhä

Työmaapäällikkö

kauko.jylha@srv.fi040 543 5882
Satu Heinimäki

Satu Heinimäki

Teknisen toimiston päällikkö

satu.heinimaki@srv.fi040 7680 784