Rajamäen kampus

3192 Työmaan tiedotteet

Lue tuoreimmat uutiset työmaalta Rajamäen kampus

19.04.2024

Paikallavalutyöt ovat valmistuneet ja koulun vesikattotyöt on aloitettu. Liikuntahallin elementtiasennus on alkanut ja koulun elementtiasennus etenee sen kanssa yhtä aikaa. Putkityöt ovat alkaneet liikuntahallin pohjaviemäriasennuksella.

rajamaen-kampus-19.4.2024.jpgrajamaen-kampus-19.4.2024_2.jpgrajamaen-kampus-19.4.2024_3.jpg
28.03.2024

Väestönsuojat on nyt valettu ja loput paikallavalutyöt valmistuvat kahden viikon sisään. Koulun betonielementeistä on asennettu noin puolet. Maanrakennustyöt etenevät rinnan muiden töiden kanssa.

Pääsiäisen aikaan työmaalla työskennellään, mutta työstä ei aiheudu melua.

Rajamäen kampuksen työmaa 28.3. Rajamäen kampuksen työmaa 28.3. Rajamäen kampuksen työmaa 28.3.
26.02.2024

Elementtiasennus on nyt käynnistynyt. 

Väestönsuojan muotitus ja raudoitus etenee.

Rajamäen kampuksen työmaa vko 8Rajamäen kampuksen työmaa vko 8
16.02.2024

Koulun perustusten valutyöt ovat valmistuneet, ja väestönsuojien paikallavalutyöt on aloitettu muotituksilla ja raudoitustöillä

Elementtiasennus alkaa vk 8 ja elementtirekat ilmestyvät katukuvaan. Elementtirekat saapuvat työmaalle Keskusraitin puolelta, ja tarvittaessa poistuvat Kuntolanpolun kautta. Lapsia on hyvä muistuttaa kiinnittämään erityishuomiota lisääntyneeseen raskaaseen liikenteeseen taajamassa.

rajamaen kampus helmikuu kuva1.jpgrajamaen kampus helmikuu kuva2.jpghelmikuu kuva3.jpg
12.01.2024

Koulun osalta ensimmäinen anturavalu on valmistunut.

Liikuntahallilla on käynnissä anturapohjien teko, salaojien asennus ja maadoituskaapelin asennus.

20240112_rajamaen-kampus.jpg20240112_141220_rajamaen-kampus.jpg20240112_141748_rajamaen-kampus.jpg
22.12.2023

Joulun toivotukset Rajamäen kampuksen työmaalta!

Hyvää joulunaikaa ja iloista uutta vuotta 2024!
01.12.2023

Paalutus on pääosin valmistunut. Maanrakennusurakoitsija asentaa ulkopuolen viemäreitä, sähköverkon maadoituskaapelia ja koulun osalta on aloitettu salaojien asennus. Perustustyöt pyritään aloittamaan viikon 50 aikana.

rajamaen-kampus.jpgrajamaen-kampus2.jpgrajamaen-kampus3.jpg
10.11.2023

Rajamäen kampuksen rakennusluvan julkipanopäivä oli 9.11 ja sen jälkeen työmaalla pystyttiin aloittamaan paalutustyöt. Ensin tehtiin koepaalutukset, ja viikolla 46 paalutusta jatketaan täysipainoisesti.

Rajamäen kampus työt käynnistyvätRajamäen kampus työt käynnistyvätRajamäen kampus työt käynnistyvät
03.11.2023

Rakennuslupa on myönnetty, mutta sen voimaantuloon liittyy asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan noin viikon kestävä menettelyjakso, jonka aikana rakennustöitä ei voida vielä aloittaa.

Liikuntahallin paalutusvalmius on saavutettu, ja paalutustyöt alkavat viimeistään viikolla 46. Koulun pohjan kaivuut ovat lähes valmiit, ja paalutusta päästään tekemään sielläkin töiden käynnistettyä.

Rajamäen kampuksen työmaaKuva Rajamäen kampuksen työmaalta
27.10.2023

Työmaalla aloitetaan paalutustyöt

Työt pyritään aloittamaan torstaina 2.11.2023 ja kestävät noin neljä viikkoa. Paalutuksesta aiheutuu melua ja tärinää, arkisin kello 7.00–18.00 välisenä aikana. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Rajamäen kampuksen työmaakuva

Paalutuksesta vastaava työnjohtaja Jussi Peltola, SRV Infra, puh. 040 626 2550, jussi.peltola@srv.fi

Työmaapäällikkö Timo Ilmonius, SRV, puh. 040 834 8543, timo.ilmonius@srv.fi

29.09.2023

Seitsemän veljeksen koulun purku on lähes valmis, lukuun ottamatta käytössä olevaa lämmönjakohuonetta. Lämmönjakohuone puretaan syysloman jälkeen, kun loput väistötyöt on saatu tehtyä. Purkualueiden viimeistelyyn liittyvät maanrakennustyöt on aloitettu.

Rajamäen työmaa Rajamäen kampuksen työmaa

Taiteilija Laura Gröndahl kävi siskonsa Riikka Gröndahlin avustamana taiteilemassa työmaa-aitaan piristettä kuntalaisille ja muille ohikulkijoille. Nurmijärven kunta tilasi SRV:ltä aidan pohjamaalauksen, myöhemmin aitaan on tulossa lisää taidetta mm. graffitien muodossa sekä Rajamäen historiaa käsittelevää taidetta.

rajamaki1.jpgrajamaki2.jpgRajamäen kampus työmaa-aidat
20.09.2023

Turvallisuussyistä työmaalla kaadetaan työmaakaivannon vierestä neljä mäntyä

Puretun Rajakaaren edustalla sijaitsevat suuret männyt (4 kpl) on kaadettava turvallisuussyihin perustuen. Rajakaaren purkutöiden aikana puiden juuret tulivat näkyviin, sillä juuret ovat ajan saatossa kasvaneet rakennukseen kiinni.  Osa puista sijaitsee hyvin lähellä työmaakaivannon reunaa. Lisäksi maa-aines on melko hienojakoista, joten puiden juurien kiinnipysyvyys on epävarmaa.

Lisäksi montun reuna on puiden edustalla hyvin jyrkkä, ja se tulee luiskata loivemmaksi, jolloin luiska tulisi ulottumaan puiden runkoihin asti. Tämä heikentäisi edelleen puiden kiinnipysymistä maassa. Myöhemmin, tulevan rakennuksen perustustyöt, sekä salaojitukset ja viemäröinnit edellyttävät, että kaivuuta ulotetaan vielä lähemmäksi puiden sijaintipaikkaa, jolloin puut olisi viimeistään kaadettava.

Jotta työmaalla on turvallista työskennellä ja työmaa-aidan ulkopuolella kuntalaisten turvallista liikkua, puut kaadetaan 21.-22.9. välisenä aikana. Näin vältämme riskin, että puu/puita pääsisi mahdollisesti kaatumaan hallitsemattomasti. Kaatotyön tulee suorittaa työhön pätevä metsuri.

Ja tähän sitten teksti siltä varalta ettei kuva näy
08.09.2023

Rajakaaren purku on nyt valmistunut. Seitsemän veljeksen koulun purku on käynnissä, ja päällysrakenteista on noin puolet purettu. Seitsemän veljeksen koulun purku kestää syyskuun loppuun.

Rajamäen kampus kuva1 työmaasivuillaRajamäen kampusRajamäen kampusRajamäen kampus
04.09.2023

Rajamäen kampuksen rakentaminen käynnistyy

SRV rakentaa Nurmijärven uuden kampuksen. Rajamäen kampukselle tulee tilat perusopetuksen 6.–9. vuosiluokille sekä liikuntatilat koulun ja liikuntapalveluiden käyttöön. Rajamäen kampus toteutetaan siten, että Rajakaaren monitoimihallin ja Seitsemän veljeksen koulun tilalle rakennetaan uudisrakennukset ja Kuntola-rakennuksen tilalle tulee koulun piha-aluetta.

Käyttäjät saavat ajanmukaiset ja muuttuviin oppilasmääriin mukautuvat sekä terveysturvalliset tilat. Kampukselle tulee tilat perusopetuksen 600 oppilaalle. Kampusalueen rakennusten yhteislaajuus on noin 7 600 bruttoneliömetriä. Kampus valmistuu vuoden 2025 aikana ja pihatyöt kevään 2026 aikana.

Rakennuttajana on Nurmijärven kunta.

 

Rakennustöiden eteneminen

Purkutyöt ovat käynnissä, Rajakaaren tilat on lähes täysin purettu. Koulun massiivipurku on parhaillaan käynnissä. Kokonaisuudessaan purku valmistunee syyskuun loppuun.

Tulevan syksyn ja talven aikana teemme työmaalla maanrakennuksen kaivuutöitä, paalutuksia ja perustusten muottitöitä sekä talotekniikan maanrakennuksen töitä.

 

Työskentelyajat

Työskentelyajat työmaalla meluavien töiden osalta:

arkisin                                           klo  7–18

Vaikutukset ympäristöön

Työmaajärjestelyt suoritetaan erityistä turvallisuutta noudattaen ja rakentamisesta aiheutuvia haittoja minimoiden. Pahoittelemme työmaasta koituvaa häiriötä.

Purkutyöstä aiheutuu mahdollisesti pienimuotoista melua ja pölyä. Pölyn leviämistä pyritään hallitsemaan vesitykeillä, mutta silti pölyä pääsee nousemaan hieman ilmaankin.

Työmaan aitaus ja ajoittaiset liikennejärjestelyt vaikuttavat alueen kulkureitteihin rakentamisen ajan. Pyydämme kaikkia noudattamaan paikalla olevia opasteita. Pääasiallinen työmaaliikenne kulkee Keskusraitin ajoportin kautta. Ajoittain käytetään myös Kuntolanpolun ajoporttia. Turvallinen jalankulku varmistetaan alueella liikkuville.

Rajamäen kampus työmaa-alue

Maanrakennus

 Ensimmäisen vuoden ajan työmaasta koituu melu- ja/tai tärinähaittaa lähikiinteistöissä työskenteleville, asioiville sekä asuville maanrakennuksesta ja paalutuksesta johtuen. Paalutuksen vaikutuksia tullaan mittaamaan ja seuraamaan jatkuvin tärinämittauksin. Lähikiinteistöt kartoitetaan ennen paalutuksen aloittamista.

 

Yhteystiedot

Työmaapäällikkö Timo Ilmonius, SRV, puh. 040 834 8543, timo.ilmonius@srv.fi

Ota yhteyttä

Timo Ilmonius

Työmaapäällikkö

Mika Karell

Projektipäällikkö

Emilia Christiansen

Työmaainsinööri