Varastokirjasto

Varastokirjasto

Työmaan tiedot

Työmaan numero2928
SijaintiPatterimäenkatu 2, 70800 Kuopio
Valmistuu2024

Mitä täällä rakennetaan?

SRV toteuttaa Senaatti-kiinteistölle Varastokirjaston toimitalon Kuopioon, Hiltulanlahden kaupunginosaan. Hankkeessa rakennetaan Varastokirjastolle uudet, tarkoituksenmukaiset toimitilat. Rakennustyöt ovat käynnissä ja niiden on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Varastokirjasto on käyttötarpeisiinsa suunniteltu täysin ainutlaatuinen rakennus. Toimitaloon saadaan tiloiltaan ja olosuhteiltaan nykyaikaiset työ- ja kokoelmatilat, joissa on huomioitu esteettömyys ja toiminnallisuus. Sen kaksi kerrosta ovat laajuudeltaan yhteensä noin 10 000 bruttoneliömetriä. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat vastaanottolaiturit, toimistot ja kokoelmatila. Toiseen kerrokseen tulee ilmanvaihtokonehuone sekä kokoelmatila.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa sen tarvitsijoiden käyttöön. Rakennuksesta löytyy 130 kilometriä hyllytilaa kirjoille ja tallenteille. Varastokirjasto pitää sisällään noin 2,4 miljoonaa teosta, ja kokoelma karttuu vuosittain noin 1,5 hyllykilometrin verran.

Rakennuttaja: Senaatti-Kiinteistöt

Huomioitavaa

Työmaa sijaitsee Kuopion Hiltulanlahdessa, päättyvän tien varrella Patterimäenkadulla. 

Työmaajärjestelyt eivät vaikuta liikenteeseen.

Työmaalla työskennellään arkisin pääosin 07:00–15:30 välisenä aikana. 

Yhteystiedot

Miika Mikkola

Työmaapäällikkö