Kalasatama_Horisontti_julkisivu_kuva_hankkeen_työmaasivuilla

Horisontti

Työmaan tiedot

Työmaan numero2721
SijaintiHermannin rantatie 9, 00580 Helsinki
Valmistuu2025

Mitä täällä rakennetaan?

SRV rakentaa Kalasatamaan kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jonka osa Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä 26-kerroksinen Horisontti on.  Järjestyksessään Kalasataman viides tornitalo, Horisontti, on valmistuessaan Suomen korkein toimistorakennus.

Horisontti sijaitsee kauppakeskus Redin katolla luoteiskulmassa, josta on esteetön näköala etelään ja länteen Helsingin keskustaan ja sen yli merelle. Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen meren pinnasta. Vuokrattavaa toimistopinta-alaa on kerroksissa 5–26 yhteensä noin 11 500 neliömetriä.

Huomioitavaa

Kalasataman tornien viidennen tornitalon, Horisontin, työmaa-alue aidataan 27.3.2023 alkaen – jalankulku ja pyöräily siirtyvät Hermannin rantatien länsireunaan

Kalasataman tornien viidennen tornitalon, Horisontin, työmaa-alueen aitaus aloitetaan 27.3.2023, mikä aiheuttaa muutoksia jalankulkuun ja pyöräilyyn Hermannin rantatiellä niin, että sekä jalankulku että pyöräily ohjataan kulkemaan Hermannin rantatien länsireunaa pitkin.

REDI kauppakeskuksen läntinen sisäänkäynti on normaalisti käytössä ja sinne pääsee tavalliseen tapaan kulkemaan myös Kalasataman metroasemalta. Myös kulkureitti vapaalentotunneli Fööniin pidetään avoimena.

Jalankulku
 

SRV_Kalasatama_liikennejärjestelyt_jalankulku_08_2023.png

Pyöräily

SRV_Kalasatama_liikennejärjestelyt_pyöräily_08_2023.png

Muutokset ovat voimassa Horisontin rakentamisen ajan ja niiden poistumisesta tiedotetaan lähempänä sitä ajankohtaa, kun järjestelyt palautetaan entiselleen. Horisontin on määrä valmistua vuoden 2025 keväällä. 

Autoliikenteen reitteihin Horisontin työmaa ei aiheuta muutoksia. On hyvä huomioida, että Hermannin rantatiellä rakennetaan Kalasatamasta Pasilaan kulkevaa raitiotietä, joka myös aiheuttaa muutoksia alueen liikkumiseen. Kalasatamasta-Pasilaan -raitiotiehankkeen vaikutuksista alueella liikkumiseen voi lukea hankkeen sivuilta: https://www.kalasatamastapasilaan.fi/ajankohtaista

Työmaan työskentelyajat ovat arkisin ja lauantaisin klo 07:00-22:00. 
Töitä saatetaan tehdä tarvittaessa myös sunnuntaisin, jolloin työskentelyaika on klo 07:00 - 15:30.

Yhteystiedot

SRV elämäsi rakentaja

Satu Tammilehto

Projektipäällikkö