Nuorisopaneeli

Vaikuta huomisen kaupunkiin tänään – liity jäseneksi SRV:n nuorisopaneeliin! Paneelin jäsenenä pääset antamaan näkemyksesi SRV:n suunnittelupöydällä olevien konkreettisten rakennushankkeiden kehittämiseen.

Miksi mukaan nuorisopaneeliin?

Nuorisopaneeli tarjoaa paikan osallistua kaupunkiympäristöjen kehittämiseen sekä verkostoitumiseen muiden nuorten kanssa. Nuorisopaneelissa saat oman äänesi kuuluviin meitä kaikkia koskettavista aiheista: esimerkiksi miten haluat asua tulevaisuudessa, millaisessa kaupungissa haluat asua, tai miltä haluaisit työelämän näyttävän silloin, kun itse valmistut. Nuorisopaneelissa saat arvokasta kokemusta rakennusalasta, ja pääset tutustumaan muihin samoista teemoista kiinnostuneisiin nuoriin. Pääset antamaan ideoita ihan konkreettisiin rakennushankkeisiin.

Mitä nuorisopaneeli tarkalleen ottaen tekee?

SRV:n vuonna 2019 perustettu nuorisopaneeli kokoontuu kolme-neljä kertaa vuodessa keskustelemaan teemoista, jotka liittyvät SRV:n tekemisiin: hyvään asumiseen, kaupunkien kehittämiseen tai vaikka siihen, millaisia odotuksia nuorilla on työelämästä. Tapaamisissa ollaan keskusteltu myös kestävästä rakentamisesta ja rakennuksille myönnettävistä ympäristömerkeistä.

Nuorisopaneelin tapaamiset pidetään korona-aikana verkkoyhteyden välityksellä. Tapaamiset järjestetään työpajamuodossa, jossa ensin kuullaan asiantuntijan puheenvuoro tapaamiskerran teemasta, jota sitten työstetään yhdessä osallistavin menetelmin. Pidämme huolen, että kaikki jäsenet saavat äänensä kuuluviin, mutta ihan kaiken aikaa ei tarvitse olla itse äänessä.

Kuka pääsee nuorisopaneelin jäseneksi?

Nuorisopaneelin jäsenellä ei tarvitse olla mitään ennakkotietoa rakennusalasta, tai muista teemoista – pelkkä kiinnostus ja innostus oppia lisää ja saada oma ääni kuuluviin riittää! Paneelin jäsenten ikähaitari on tällä hetkellä 15-19 vuotta ja jäseneksi voit liittyä mistä päin Suomea tahansa.

Millaisia konkreettisia kysymyksiä nuorisopaneelissa ollaan käsitelty?

Toukokuun 2021 paneelissa käsiteltiin SRV:n uutta elinkaariviisasta strategiaa ja sitä, mitä se tarkoittaa käytännön tasolla. Paneelissa ollaan puhuttu myös kaupunkiympäristön turvallisuudesta ja valaistuksesta sekä esimerkiksi asumisen tulevaisuudesta. Seuraavassa syyskuun tapaamisessamme keskustelemme tulevaisuuden työelämästä teemalla ”Unelmien työpaikka” ja siitä, miten saisimme lisää naisia rakennusalalle.

Mitä SRV tarkalleen ottaen tekee?

SRV on paitsi Suomen suurimpia rakentajia myös kaupunkien aktiivinen kehittäjä. Rakennusyrityksenä tekemämme päätökset kantavat pitkälle tulevaisuuteen, ja siksi haluamme nuoret mukaan kehittämään kanssamme. Haluamme kuunnella entistä paremmin tulevia asuntojen ja toimitilojen käyttäjiä, jotta voimme luoda kaupunkiympäristöjä, tiloja ja koteja, joissa ihmisten on hyvä elää.

Kuulostaako hyvältä?  Näin haet mukaan!

Hakemukseksi riittää, että lähetät meille viestin osoitteeseen viestinta@srv.fi. Ilmoita viestissä nimesi, ikäsi, yhteystietosi sekä mahdollinen opiskelupaikkasi.

Nuoret kehittämään kaupunkiympäristöjä SRV:n nuorisopaneelissa – haku paneeliin nyt auki

Nuoret kehittämään kaupunkiympäristöjä SRV:n nuorisopaneelissa – haku paneeliin nyt auki

SRV:n Meidän kaupunki -nuorisopaneelin kautta nuoret pääsevät kehittämään kaupungeista parempia paikkoja asua ja elää. Kaupunkien kehitys on jo nyt tiivistä dialogia eri sidosryhmien kanssa. Nuorisopaneeli on tämän vuoropuhelun syventämistä yhden merkittävän sidosryhmän, tulevaisuuden kaupunkilaisten kanssa.

Lue lisää
SRV:n Meidän kaupunki -nuorisopaneeli lähti pohtimaan tulevaisuuden kestäviä kaupunkeja

SRV:n Meidän kaupunki -nuorisopaneeli lähti pohtimaan tulevaisuuden kestäviä kaupunkeja

Iloinen puheenporina täytti SRV Living roomin tiistaina Kalasatamassa, kun SRV:n nuorisopaneeli kokoontui ensimmäistä kertaa. Nuorisopaneeli haastaa SRV:tä kehittämään koteja ja kaupunkeja nuorten tarpeet ja toiveet huomioiden.

Lue lisää
Ilmastohuolesta tekoihin – nuoret kehittämään kestäviä kaupunkeja SRV:n nuorisopaneelissa

Ilmastohuolesta tekoihin – nuoret kehittämään kestäviä kaupunkeja SRV:n nuorisopaneelissa

Tammikuussa 2020 aloittaneen paneelin puheenjohtajana toimi Plan Internationalin Girls Takeoverissa SRV:n toimitusjohtajana toiminut Anna Mäkilä.

Lue tiedote