2807 Hel­sin­ki-Van­taan len­toa­se­man ter­mi­naa­li 2:n laa­jen­nus

Työmaan numero: 2807
Lentäjäntie 3
01530 Vantaa

 

Millainen uudistus Helsinki-Vantaan lentokentälle on tulossa?

SRV toteuttaa Helsinki-Vantaan lentoaseman T2-terminaalin mittavan uudistuksen. Uudistustyöt tehdään kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään 40 000 neliömetrin laajuinen laajennustyö, jossa  lentoaseman T2-terminaalin tilat laajenevat nykyiselle pysäköinti- ja joukkoliikennealueelle. Toisessa vaiheessa tehdään vanhan terminaali 2:n peruskorjaus, jossa nykyiset tulo-ja lähtöhallit, yhteensä  35000 neliömetriä, liitetään osaksi Schengen-porttialuetta.

Toteutettavien laajennus- ja muutostöiden tavoitteena on luoda nykyisen T2-terminaalin eteen täysin uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue. Terminaaliin rakennetaan uudisosa lähtöselvitystä, turvatarkastusta, matkatavaroiden luovutusta ja matkustajien vastaanottamista varten, sekä eri liikennemuodot yhdistävä matkakeskus. T2-terminaalin nykyiset lähtö- ja tuloaulat uudistetaan porttialueeksi. Uudisrakennuksen ja remontoitavan alan laajuus on yhteensä 75 000 neliömetriä.

 

Rakentamisen aikataulu

T2-terminaalin laajennus- ja muutostyöt kestävät noin neljä vuotta. Rakennustyöt käynnistyivät helmikuussa 2019 parkkihallien P1 ja P2 purkutöillä. Ensimmäisenä valmistuu uusi pysäköintitalo vuonna 2020. Uusi sisäänkäynti lähtö- ja tulohalleineen avataan vuonna 2021. Porttialueen muutostyöt alkavat 2020 ja valmistuvat 2022.

Terminaalihankkeen tuoreimmat uutiset sekä lisätietoja lentoaseman uudistuksesta löytyy Finavian sivuilta:
https://www.finavia.fi/fi/tietoa-finaviasta/lentoasemat-kehittyvat/helsinki-vantaan-kehitysohjelma/terminaali2

www.futureofhel.fi

 

Työmaakamera

Työmaakamera

Seuraa työmaan etenemistä työmaakameran kautta.

Työmaakamera