Espoon uusi oikeustalo referenssitekstissä

Espoon uusi oikeustalo

Kohteen tiedot

Laajuus8 600 kerrosneliötä
Valmistuminen2022
SijaintiEspoo Otaniemi

SRV:n rakentama Espoon oikeustalo valmistui Espoon Otaniemeen kesällä 2022. Hanke toteutettiin Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöille (eQ). Espoon Open Innovation House -kiinteistön laajennusosaan sijoittuvat tilat Espoon uudelle oikeustalolle. Osoitteessa Maarintie 4 sijaitseva 4-kerroksinen rakennus on laajuudeltaan noin 8600 kerrosneliömetriä. Osana energiatehokkuutta suunnittelussa ja rakentamisessa on panostettu ympäristövastuuseen ja ekologiseen kestävyyteen. Oikeustalossa on huomioitu uusiutuvan energian tuotanto ja vähähiilisen energian käyttö. Oikeustalo on hiilineutraali lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön osalta.

Ympäristövastuulliset ja ekologisesti kestävät ratkaisutHiilineutraali lämmityksen, jäähdytyksen ja sähkön osaltaKäytönaikainen energiaoptimointi

Oikeustalon energiankulutusta seurataan kattavan rakennusautomaatioon liitetyn energianmittausjärjestelmän avulla, jolloin kiinteistön energiatehokkuutta voidaan optimoida rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Hanke on saavuttanut BREEAM New Construction 2016 mukaisen ympäristösertifikaatin tasolla Very Good. 

Espoon uusi oikeustalo

Meille on SRV:llä tärkeää, että valitsemme yhdessä kumppaniemme kanssa kestäviä ratkaisuja. Kestävät ja elinkaariviisaat rakennukset suunnitellaan niin, että ne eivät hukkaa energiaa ja energia tuotetaan puhtaalla, uusiutuvalla energialla tai päästöttömästi. Kestävissä ja elinkaariviisaissa kohteissa on mahdollista toteuttaa myös käytönaikainen energiaoptimointi, jonka avulla sekä ylläpidetään käyttäjille miellyttäviä olosuhteita että minimoidaan energiankulutuksen ympäristövaikutuksia.