Jorvi

Jorvin sairaalan K-leikkausosasto

Kohteen tiedot

Laajuus10 500 bruttoneliötä
Valmistuminen2023
UrakkamuotoPeruskorjaus
SijaintiEspoo

Peruskorjasimme Jorvin sairaalan K-leikkausosaston. Hanke valmistui aikataulussa vuonna 2023. Peruskorjaus kattoi anestesia- ja leikkausosaston sekä Sydänkeskuksen ja laboratorioiden tilat. Toteutimme myös tarvittavat väistötilat. Peruskorjaus kattoi kaikkiaan bruttoalueena noin 10 500 bruttoneliömetriä.

Hanke toteutettiin toiminnassa olevan sairaalan sisälläUudet leikkaussalit soveltuvat kaikkien potilasryhmien hoitoonLopputuloksena Jorvissa on nyt 20 leikkaussalia

Jorvin sairaalan K-leikkaussalissa tehdään vatsan alueen, endokrinologisia, plastiikka- ja palovammakirurgian, ortopedian sekä traumatologian leikkauksia, joista yli puolet ovat päivystysleikkauksia. 

Onnistumisen takaamiseksi hanke toteutettiin tiiviissä yhteistyössä ja vuoropuhelussa tilaajan kanssa. Mittava hanke oli haastava, sillä se toteutettiin toiminnassa olevan sairaalan sisällä. Omat haasteensa toi myös pandemia-aika. Haasteet selätettiin kokemuksen tuomalla varmuudella. 

Sairaalan toiminta oli turvattuna koko hankkeen ajan


Hankkeen aikana sairaala oli tavallisessa toiminnassaan, mikä vaati erityistä huolellisuutta ja häiriöiden minimoimista. Sairaalan toiminta huomioitiin ja hanke toteutettiin turvallisesti käytössä ja toiminnassa olevan sairaalan sisällä. Nyt kaikki uudet leikkaussalit soveltuvat kaikkien potilasryhmien hoitoon. Lopputuloksena Jorvissa on nyt 20 leikkaussalia.

Työt tuli suorittaa erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden”, HUS Kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö Tomi Virolainen kertoo.
 

Huippuammattilaiset työssään
 

Haastavassa hankkeessa pääsimme hyödyntämään osaamistamme, jota olemme kartuttaneet vastaavanlaisissa terveydenhuollon ja vaativien erityistilojen rakennushankkeissa. Projekti eteni ja valmistui suunnitellusti ja sairaalan henkilökuntaa informoitiin hankkeen eri vaiheissa kattavasti. 
 

”Hanke eteni aikataulussaan ja alkuperäisen budjettinsa mukaisesti ja kaikista matkan varrella eteen tulleista haasteista, kuten poikkeuksellinen pandemia-aika, olemme selvinneet HUSin, SRV:n ja suunnittelijoiden välisen tiiviin yhteistyön myötä kunnialla.” HUS Kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö Tomi Virolainen täydentää. 
 

Molemminpuolista luottamusta HUSin kanssa


Jorvin K-leikkaussalin peruskorjaus on jatkoa aiemmin alkaneelle toimivalle yhteistyölle. Hankkeita on toteutettu menestyksekkäästi useita, kuten HUSin historian suurimman rakennushankkeen eli Siltasairaalan rakennus Helsingin Meilahdessa. Hankkeet ovat onnistuneet – SRV herättää luottamusta ja yhteistyö jatkuu.