SRV yhteistyöhön Suomen Olympiakomitean kanssa lasten liikuttamiseksi

Vastuullisuus

SRV yhteistyöhön Suomen Olympiakomitean kanssa lasten liikuttamiseksi

Lasten liikkumattomuus on yksi tulevaisuuden suurimmista haasteista. Siksi lähdemme yhteistyöhön Suomen Olympiakomitean kanssa rakentamaan yhdessä kestävää yhteiskuntaa, aktiivista arkea ja elinkaariviisasta tulevaisuutta.

SRV:n ja Olympiakomitean yhteistyöllä tuetaan koulupäivän aikaisen harrastamisen edistämistä ja erityisesti lasten harrasteohjaajien koulutusta.

Mikä Lasten Liike?

Lasten Liike on lisännyt iloa ja riemua alakoululaisten päiviin vuodesta 2016. Toiminnan tavoitteena on ollut alusta asti lisätä lasten mahdollisuuksia osallistua ohjattuun liikuntaharrastukseen. Huomiota on kiinnitetty erityisesti iltapäivisin järjestettävään toimintaan.
Lasten Liikkeessä painottuvat saavutettavuus ja kaikille avoin toiminta; Erityisiä liikunnallisia lajitaitoja ei tarvita. Tärkeintä on liikunnasta nauttiminen ja yhdessä iloitseminen.

Lisätietoja Lasten Liike -ohjelmasta: www.lastenliikeiltapaiva.fi 

Liikunta on halpa resepti moneen vaivaan

Merkittävä osa kaikenikäisistä suomalaisista istuu liikaa ja liikkuu liian vähän. Liikkumattomuus maksaa yhteiskunnalle jopa noin 3,2 miljardia euroa vuosittain. Liikkumattomuus aiheuttaa yhteiskunnalle suorien terveydenhuoltokustannusten lisäksi mittavia kuluja esimerkiksi tuottavuuden ja tuloverojen menetyksinä. Jo pelkästään syrjäytymisen kustannukset ovat UKK-instituutin vuonna 2018 tekemien laskelmien mukaan vähintään 70 miljoonaa euroa.

Jaa sivu

Liikkumattomuuden haaste on yhteinen ja koskettaa meitä kaikkia

Liikkumattomuuden haaste on yhteinen ja koskettaa meitä kaikkia

"Liikkumisen mallit syntyvät jo nuorena. ja niiden vaikutukset kantavat pitkälle elämän kaikilla eri osa-alueilla. Monella lapsella ei kuitenkaan ole mahdollisuutta harrastukseen, ja koronapandemia on entisestään pahentanut tilannetta. Me SRV:llä pyrimme parantamaan tilannetta rakentamalla kaupunkirakenteeseen koulujen ja asuinkortteleiden pihoille leikkipuistoja, jotka rohkaisevat liikkumaan. Olen erittäin iloinen, että nyt pääsemme ennaltaehkäisemään liikkumattomuuden haittoja myös tukemalla lasten liikuntaharrastuksia Olympiakomitean kautta."

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit