SRV on allekirjoittanut aiesopimuksen Pietarissa sijaitsevan Pearl Plaza –kauppakeskuksen myynnistä

SRV YHTIÖT OYJ               SISÄPIIRITIETO                 13.9.2021    KLO 17.30

SRV on allekirjoittanut aiesopimuksen Pietarissa sijaitsevan Pearl Plaza –kauppakeskuksen myynnistä

SRV:n ja kiinalaisen Shanghai Industrial Investment (Holdings) Co., Ltd:n omistama yhteisyritys on allekirjoittanut ei-sitovan aiesopimuksen omistamansa, Pietarissa sijaitsevan Pearl Plaza –kauppakeskuksen myynnistä venäläiselle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Kauppakeskuksen mahdollinen myynti toteuttaa SRV:n strategiaa, jossa yhtiö on linjannut keskittyvänsä velkaantuneisuuden alentamiseen ja Sijoittaminen-liiketoiminnassa edelleen taseen keventämiseen. Strategisessa linjauksessa todetaan, että yhtiö kehittää Venäjän kauppakeskusten operatiivista liiketoimintaa tavoitteenaan kauppakeskusten divestoinnit kauppakeskusten kehitysvaiheen ja markkinatilanteen perusteella arvioituna ajankohtana.

Yhtiö odottaa kaupan toteutumisen ja sen aikataulun tarkentuvan syksyn aikana. Yhtiö ennakoi, että mahdollisen kaupan vaikutus SRV:n operatiiviseen liikevoittoon on positiivinen, mutta lopullinen vaikutus selviää vasta kaupan toteuttamishetkellä.

Pearl Plaza kauppakeskus on SRV:n omakehitteinen hanke Pietarissa, Venäjällä. SRV omistaa kauppakeskuksesta 50 prosenttia. Kauppakeskus avattiin vuonna 2013.

Lisätietoja:
Saku Sipola, toimitusjohtaja, puh. 040 551 5953, saku.sipola@srv.fi
Jarkko Rantala, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 040 674 1949, jarkko.rantala@srv.fi

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV lyhyesti
SRV on rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Pyrkimyksemme on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 975,5 miljoonaa euroa. Noin 1 000 SRV:läisen lisäksi työllistämme noin 4 200 alihankkijan verkoston.

SRV – Elämäsi rakentaja