Ilmastohuolesta tekoihin – nuoret kehittämään kestäviä kaupunkeja SRV:n nuorisopaneelissa

SRV YHTIÖT OYJ  LEHDISTÖTIEDOTE 11.10.2019 10.33

Ilmastohuolesta tekoihin – nuoret kehittämään kestäviä kaupunkeja SRV:n nuorisopaneelissa

SRV:n Meidän kaupunki -nuorisopaneelin kautta nuoret pääsevät kehittämään kaupungeista parempia paikkoja asua ja elää. Tammikuussa aloittavan paneelin puheenjohtajana toimii Plan Internationalin Girls Takeoverissa SRV:n toimitusjohtajana toiminut Anna Mäkilä.

Rakennetun ympäristön osuus kaikista hiilidioksidipäästöistä Suomessa on noin yksi kolmannes. Rakennusalan mahdollisuudet vaikuttaa ilmastonmuutokseen ovat merkittäviä. Alalla tehdään jo toki paljon, mutta se ei riitä. ”Rakentamisen vaikutukset ilmastonmuutokseen pitää huomioida paremmin. Nuorille on tärkeää, että he pääsevät oikeasti vaikuttamaan yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen”, sanoo Anna Mäkilä.

Kaupunkien kehittämisessä tähtäin pitkällä tulevaisuudessa

SRV:n strategiana on kehittää ja rakentaa tiloja, koteja, työpaikkoja ja ympäristöjä, joissa ihmisten on hyvä asua, työskennellä ja elää. Kaupunkien kehittämisessä tähtäin on aina pitkällä tulevaisuudessa. Nuorisopaneeli tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä SRV:n hankekehityksen kanssa.

”Nyt suunnittelupöydällä olevat hankkeet näkyvät kaupunkikuvassa vasta vuosien tai kymmenien vuosien päästä. Esimerkiksi Kalasataman keskusta alettiin suunnitella jo 2007. Siksi on tärkeää saada tulevaisuuden kaupunkilaisten toiveet kuuluviin varhaisessa vaiheessa. Emme tunnetusti tyydy tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan pyrimme aina miettimään, miten asioita voisi ajatella toisin kuin yleensä. Nuorisopaneeli sopii siten hyvin meidän tapaamme toimia”, toteaa SRV:n hankekehitysjohtaja Timo Nieminen.

”Nuoret ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta. Tämä huoli meidän pitää ottaa tosissaan ja kutsua nuoret mukaan kehittämään kanssamme. Tällä tavalla pääsemme puhumaan konkreettisista asioista ja avaamaan kestävien kaupunkien kehittämistä sekä nuorille että suurelle yleisölle”, sanoo vastuullisuusjohtaja Anne-Maria Flanagan SRV:ltä.

Nuorisopaneelin osallistujat tulevat antamaan näkemyksiä ja mielipiteitä SRV:n suunnittelupöydällä olevien rakennushankkeiden kehittämiseen. Kaupunkien kehitys on jo nyt tiivistä dialogia eri sidosryhmien kanssa. ”Nuorisopaneeli on tämän vuoropuhelun syventämistä yhden merkittävän sidosryhmän, tulevaisuuden kaupunkilaisten kanssa”, Flanagan kertoo.

Haku nyt auki

Haku paneeliin avataan kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta. Samana päivänä SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipolan paikan otti Planin Girls Takeoverissa Anna Mäkilä, joka toimii paneelin puheenjohtajana ensimmäisen kauden ajan. Ensimmäinen toimintavuosi alkaa tammikuussa 2020.

Paneelin jäseneksi haetaan kaksitoista 15–19-vuotiasta osallistujaa, jotka asuvat SRV:n toiminta-alueilla pääkaupunkiseudulla, Turussa tai Tampereella ja ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Paneelin jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan.

Lisätiedot

Elina Tompuri, viestintäpäällikkö, SRV, p. 050 331 6608, Elina.Tompuri@srv.fi

Anne-Maria Flanagan, vastuullisuusjohtaja, SRV p. 040 6625570, Anne-Maria.Flanagan@srv.fi

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV – Elämäsi rakentaja

SRV lyhyesti
SRV on rohkea rakennusalan kehittäjä ja uudistaja. Haluamme tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaupunkikeskusten rakentajana ja olla alan innostavin työpaikka. Tuomme aidon yhteistyön ja innostuksen jokaiseen kohtaamiseen. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme.

Olemme vuonna 1987 perustettu, Helsingin pörssissä vuodesta 2007 listattu yhtiö. Toimimme kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 960 miljoonaa euroa ja meillä työskentelee yli 1 000 ihmistä. Lisäksi työllistämme hankkeissamme lähes 4 000 alihankkijan verkoston.