Rakentamista valmistelevien tehtävien harjoittelut

Rakennusalan korkeakouluopintojen edetessä haluamme mahdollistaa harjoittelut myös rakennushanketta valmistelevissa tehtävissä. Työmaa on näkyvin osuus rakentamista, mutta paljon tapahtuu jo ennen ensimmäisiä rakentamisen merkkejä. Harjoittelijamme pääsevätkin osaksi hankekehitystä, suunnittelunohjausta, kustannuslaskentaa ja rakennuttamista.

Rakentamista valmistelevien tehtävien harjoittelut ovat suunnattu jo rakennusalan työkokemusta omaaville rakennusalan opiskelijoille. Parhaiten tehtävissä työt sujuvat, jos opintoja on ehtinyt kulua jo muutama vuosi ja työkokemusta on kertynyt työnjohdosta tai työmaainsinöörin tehtävistä.  Nämä antavat tietopohjan harjoittelutehtäviin, minkä lisäksi avoimella asenteella ja halulla kehittyä pärjää harjoittelussa mainiosti!

Näissä tehtävissä työskennellään pääsääntöisesti toimistolla ja valtaosa tehtävistä sijoittuu pääkonttorillemme Espooseen.

Hankekehitys

Hankekehityksessä harjoittelija pääsee tutustumaan tulevaisuuden hankkeiden alkutekijöihin. Harjoittelussa perehdytään muun muassa tonttihankintaan, hankkeiden kannattavuuden tarkasteluun sekä erilaisten ideoiden tutkimiseen ja kehittämiseen.

Suunnittelunohjaus

Suunnittelunohjauksen harjoittelijana pääset mukaan rakennushankkeen suunnitteluvaiheeseen. Harjoittelija osallistuu suunnittelukokouksiin, läpikäy suunnitelmia yhdessä kollegoiden kanssa ja mahdollistaa osaltaan rakentamisen sujuvuutta.

Kustannuslaskenta

Kustannuslaskennan harjoittelija osallistuu määrälaskentaan, ennakkotarjousten valmisteluun sekä hinnoitteluun. Harjoittelija toimii osana laskentatiimiä, joka huolehtii omien hankkeidemme laskennasta.

Rakennuttaminen

Rakennuttamisen harjoittelija avustaa hankkeiden suunnittelun ohjauksessa sekä osallistuu rakennuttamisen tehtäviin. Harjoittelussa saa kattavan kuvan rakennushankkeiden valmistelusta ja kokonaisuuden läpiviennistä.