2866 Kansallisteatterin peruskorjaus

Työmaan numero: 2866
Itäinen Teatterikuja 2 D
00100 Helsinki

Mitä täällä rakennetaan?

SRV toteuttaa Suomen Kansallisteatterin mittavan peruskorjauksen. Hankkeen tarkoituksena on kunnostaa Kansallisteatterin uusi osa tavalla, joka kunnioittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria. Uusitut tilat tulevat antamaan entistä paremmat puitteet monipuoliselle ohjelmistolle kunnioittaen samalla Kansallisteatterin taiteellisesti tinkimätöntä henkeä ja arvokasta historiaa. Suunnitelman ytimessä on kestävä rakentaminen. Suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan kestävän rakentamisen periaatteita ja jatketaan rakennuksen käyttöikää taas kauas tulevaisuuteen.

Hankkeen toteuttajana toimii SRV. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kansallisteatterin edustajien kanssa niin kutsutulla kärkihankeallianssimallilla.

Lue lisää peruskorjauksesta: https://kansallisteatteri.fi/peruskorjaus/

Rakennusaikataulu

Työt aloitetaan elokuussa uuden osan perustustöillä. Kokonaisuudessaan perustusten vahvistaminen ja alapohjan uusiminen valmistuvat kesällä 2021.

Työskentelyajat

Työskentelyajat työmaalla (meluavien töiden osalta/muiden töiden osalta):

arkisin:  klo  07:00 – 18:00
lauantaisin  ei toistaiseksi
sunnuntaisin:  ei toistaiseksi

Teatterin ollessa koronarajoitusten takia kiinni, työmaalla on mahdollista työskennellä arki-iltoina pidempään. Saatamme tehdä töitä myös lauantaisin meluilmoituksen ja kaupungin järjestyssääntöjen puitteissa.

Liikkuminen

Työmaaliikenne tapahtuu Itäisen Teatterikujan ja Bergbominkujan kautta. Liikennejärjestelyt ja työmaan aitaus vaikuttavat alueen kulkureitteihin. Normaali ajoneuvoliikenne Itäisen Teatterikujan ja Bergbominkujan kautta päättyy työmaalle, tontilleajoa lukuunottamatta. Pyydämme noudattamaan opasteita.

Lue Kansallisteatterin työmaan tuoreimmat uutiset.

Lue Kansallisteatterin työmaan tuoreimmat uutiset.

Työmaatiedotteet
Pekka Kähkönen

Pekka Kähkönen

Projektipäällikkö

pekka.kahkonen@srv.fi040 763 0968
Erkki Tuikkanen

Erkki Tuikkanen

Työmaapäällikkö (työmaahan liittyvät yhteydenotot)

erkki.tuikkanen@srv.fi040 742 5777
Kansallisteatterin työmaatoimisto

Kansallisteatterin työmaatoimisto

Läntinen Teatterikuja 1 C, 00100 Helsinki