Työmaan numero: 7893
Ratapihankatu 54
33100 Tampere

Mitä täällä rakennetaan

SRV:n kehittämä ja rakentama uusi urheilun, kulttuurin, vapaa-ajan ja liike-elämän keskus yhdistää tulevaisuudessa kaupunkilaisia ja matkailijoita ainutlaatuisilla kokemuksilla ja kohtaamisilla. Valmistuttuaan kokonaisuus tarjoaa noin 1 000 asuntoa, noin 285 hotellihuonetta sekä lukuisia merkittäviä urheilu- ja kulttuuritapahtumia.

Rakennusaikataulu

SRV:n kehittämän Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen etenee.

Valmistelevat työt ja koepaalutukset ratapihalla aloitettiin vuoden 2017 lopulla, ja nyt hankkeen toteutuksen lopullisesti varmistuttua rakentamisen tahti työmaalla kiihtyy.

Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Hankkeen aikataulu on tarkentunut suunnittelutyön aikana. Ensimmäinen vaihe – eteläinen kansi, areena ja kaksi tornitaloa – valmistuu 2022. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus valmistuu puolestaan vuonna 2024.

Työskentelyajat

Meluavia töitä tehdään arkisin kello 7–20 välisenä aikana. Junarataan liittyviä töitä tehdään tarvittaessa myös yöaikaan ja viikonloppuisin junaliikenteen aikataulujen sallimissa puitteissa. Myös maanalaisia ja hiljaisempia töitä voidaan tehdä iltaisin ja viikonloppuisin. Sorinkatu 2:n kohdalla meluavia töitä tehdään arkisin kello 7–18 välillä. Öisin ja viikonloppuisin tehtävistä töistä jaetaan erikseen asukastiedotteet niihin lähialueen taloihin, joiden asukkaita työt saattavat häiritä.

Vaikutukset ympäristöön

Junaliikenne kulkee lähes normaalisti ja työmaa-alueen viereinen Ratapihankatu on käytössä hieman kavennettuna koko hankkeen ajan.

Tärinämittareita on asennettu ja asennetaan tarvittaviin kohteisiin työmaan läheisyydessä. Tärinämittauksia tehdään ja seurataan työvaiheiden raja-arvoihin nähden jatkuvasti. Varsinaista louhintaa ei työmaalla ole tiedossa.

Pahoittelemme töiden käynnistämisestä, kulkureittien muutoksista sekä rakentamistöistä aiheutuvia häiriöitä. Pyrimme pitämään lähistön asukkaiden ja toimijoiden haitat mahdollisimman pieninä ja samalla rakentamaan uuden, ainutlaatuisen kaupunginosan lukuisine palveluineen!

Muutokset liikenteessä

Työmaaliikenne kulkee pääsääntöisesti Tampereen Aikuiskoulutuskeskus (TAKKin) pysäköintialueen läpi. Liikenteeseen voi tulla tilapäisiä, lyhytaikaisia muutoksia. Pidempiaikaisista muutoksista tiedotetaan aina erikseen.

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lue Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen työmaan tuoreimmat uutiset.

Työmaatiedotteet
Työmaakamera

Työmaakamera

Seuraa Kansi ja Areena -hankkeen työmaan tapahtumia livenä.

Katso
Tampereen Kansi

Tampereen Kansi

SRV luo Tampereen ydinkeskustaan rautatien päälle kokonaan uuden elämysalueen jonne nousevat elämysareena, hotelli ja kaupungin korkeimmat asuintalot. Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen, ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja vapaa-aika. Areenan yhteyteen toteutetaan myös Suomen toinen kasino.

Tutustu
Rauno Kulmala

Rauno Kulmala

Projektijohtaja

rauno.kulmala@srv.fi040 353 0050
Jyrki Poikonen

Jyrki Poikonen

Projektijohtaja

jyrki.poikonen@srv.fi0400 401 099
Katri Eskelinen

Katri Eskelinen

Viestintä, Brand Manager

katri.eskelinen@srv.fi040 563 2342