Vantaankoskella käynnistyy monitilatoimisto Pressin rakentaminen

Vantaankoskella käynnistyy monitilatoimisto Pressin rakentaminen

SRV käynnistää uudenlaisen monitilatoimiston, Pressin, rakennustyöt Vantaankoskella. Pressi rakentuu logistiselle aitiopaikalle Kehäradan, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän varteen lähelle lentokenttää. Pressi tuo Vantaalle kaivattuja moderneja, muunneltavia ja energiatehokkaita toimitiloja ja kehittää samalla koko Vantaankoskea tulevaisuuden yrityskeskuksena. Pressin kolmesta rakennuksesta ensimmäinen valmistuu jo vuoden 2018 lopussa.

Toimistotalot ovat viisikerroksisia ja niitä yhdistää 5 metrin korkuinen pohjakerros. Korkea pohjakerros tarjoaa yrityksille mahdollisuuden keskittää toimistotilat, erityistilat ja muut tukitoiminnot saman katon alle. Erityistarpeita vaativaa liiketoimintaa voi olla esimerkiksi kevyt kokoonpano, huolto, varastointi, konesali-, laboratorio- tai näyttelytoiminta.

”Yritys voi rakentaa täysin omanlaisensa ratkaisun pala palalta. Tilat suunnitellaan alusta lähtien asiakkaan tarpeita kuunnellen. 1 000 neliömetrin laajuisia välipohjia on mahdollista puhkaista monikerroksisten toimitilakokonaisuuksien luomiseksi, toisaalta kerrosala on pienimmillään jaettavissa 200 neliömetrin erillisiin tiloihin”, kertoo SRV:n asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemi.

Suunnittelussa on asetettu etusijalle tilojen muunneltavuus-, energiatehokkuus- ja ympäristökriteerit ja tavoitteena on hakea vähintään LEED Gold tason ympäristösertifikaatti.

”Maalämmön ja aurinkosähkön käyttö, veden- ja energiankäytön tehokkuus, talotekniset innovaatiot, sisäilman olosuhteet, materiaalien valinta ja kierrätys ovat toimenpiteitä, joilla tähdätään rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen ja ylläpitokulujen minimointiin”, Kokkoniemi kertoo.

Ensimmäiseksi rakennettavan C-talon työmaa käynnistyy helmikuussa 2018. Rakennus valmistuu vuodenvaihteessa ja ensimmäiset vuokralaiset pääsevät muuttamaan sisään vuoden 2019 alussa. Toimitilojen vuokraus on parhaillaan käynnissä. Vuokrausaste on noin 50 prosenttia ja lopputiloista on useita neuvotteluja käynnissä.

”Pressiin muutto on yksi työkalu tukea yhteistä kulttuuriamme. Tilojen suunnittelussa ei menty pohjapiirros edellä, vaan mietimme millaiset tilat ja toiminnot tukevat työntekoamme. Tavoitteena on, että tilat eivät rajaa yksiköitä, vaan esimerkiksi softapuoli, myynti ja asiakaspalvelu ovat samassa yhteydessä”, toteaa Pressiin ensi tammikuussa muuttavan Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö.

Vantaankoski kehittyy Kehäradan varrella

Vantaankoski sijaitsee Kehäradan varressa Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohdassa. SRV panostaa yhdessä alueellisten kumppanien ja Vantaan kaupungin kanssa aktiivisesti Vantaankosken yritysalueen kehittämiseen. Alueella toimivat jo muun muassa Vantaan Energia, Pöyry, Thermo Fisher Scientific, Murata Electronics, Gemalto sekä HUS Logistiikka, jonka toimitilat SRV rakensi vuonna 2015.

”Vantaankosken alueella on tällä hetkellä noin 3 600 työpaikkaa ja potentiaalia olisi jopa määrän kaksinkertaistamiseen. Tavoitteena on luoda Vantaankoskelle tiivis, kaupunkimainen rakenne tarvittavine palveluineen ja liikenneyhteyksineen. SRV on aktiivisena toimijana osaltaan sysännyt vauhtia Vantaankosken alueen kehitykselle. Uskon, että tulevaisuuden Vantaankoski tullaankin rakentamaan vahvalla kumppanuusmallilla yhdessä alueen maanomistajien, kiinteistökehittäjien ja kaupungin kesken”, kertoo elinkeinojohtaja Jose Valanta Vantaan kaupungilta.

Lisätietoja
Jouko Pöyhönen, johtaja, Hankekehitys, SRV, puh. 0201 455247, jouko.poyhonen@srv.fi
Jose Valanta, elinkeinojohtaja, Vantaan kaupunki, puh. 09 8392 1108, 050 5231116, jose.valanta@vantaa.fi
Heidi Tetteh, viestinnän asiantuntija, SRV, puh. 040 662 3220, heidi.tetteh@srv.fi

Lisätietoja Pressistä: http://pressi.srv.fi/

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV – Elämäsi rakentaja

 

Jaa sivu