Suomen elokuvateatterimarkkinoiden uusin tulokas Cinamon avaa ovensa kauppakeskus REDIin

 

Suomen elokuvateatterimarkkinoiden uusin tulokas Cinamon avaa ovensa kauppakeskus REDIin

Baltialainen elokuvaketju Cinamon rantautuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja avaa viisisalisen elokuvateatterin kauppa- ja elämyskeskus REDIssä. Cinamon on tehnyt sopimuksen noin 2 400 m2 vuokraamisesta syksyllä 2018 avautuvan REDIn viihdemaailmasta. Uuden sukupolven elokuvateatterissa on kaikkiaan noin 700 paikkaa. Viidestä salista suurimpaan mahtuu noin 220 katsojaa, muihin saleihin noin 120 katsojaa.

”Valitsimme REDIn, koska se on ehdottomasti Suomen tämän hetken kiinnostavin kauppakeskushanke. REDIin odotetaan erityisesti perheitä ja ”milleniaaleja”, jotka ovat myös meidän tärkeimmät kohderyhmämme. Elokuvateatterin kävijämääräksi arvioidaan vuositasolla noin 250 000 katsojaa. Tavoitteenamme on laajentua Suomen markkinoilla avaamalla teattereita myös muualle”, Cinamonin toimitusjohtaja Tatjana Tolstaya sanoo.

SRV:n Helsingin Kalasatamaan toteuttama REDI uudistaa Suomen kauppakeskusmarkkinoita tarjoten kattavan ostostarjonnan lisäksi uusia ja yllättäviäkin vaihtoehtoja myös vapaa-aikaan ja viihdetarjontaan, josta Cinamon on hyvä esimerkki. Elokuvaketju Cinamon on perustettu vuonna 2005, ja sillä on useita elokuvateattereita Baltiassa. Ketju on suunnitellut jo pidemmän aikaa laajentavansa toimintaansa Suomeen ja juuri REDIstä löytyi sille sopivat tilat. Uuden sukupolven elokuvateatterin avajaisia on tarkoitus viettää SRV:n toteuttamassa REDIssä syyskuussa 2018, samaan aikaan kun kauppakeskus aukeaa. Cinamonin ohjelmistoon kuuluu suomalaisten filmien lisäksi Hollywood-elokuvia ja eurooppalaisia elokuvahelmiä.

”Kauppakeskukset ovat entistä enemmän kohtaamispaikkoja – tämän päivän toreja, joissa halutaan viihtyä ja viipyä pidempään. Niistä haetaan myös elämyksiä ja viihteellisyyttä. Cinamonin tulo Suomeen on meille loistava uutinen. Elokuvateatteri lisää kauppakeskuksen houkuttelevuutta ja uskon kävijöiden piipahtavan myös REDIn ravintoloissa ja hyödyntävän muitakin viihdepalveluja”, REDIn asiakkuusjohtaja Pia Svensk SRV:ltä kertoo.

Syksyllä 2018 avautuva REDIn kauppakeskus on SRV:n omakehitteinen hanke, jonka sijoittajaryhmään kuuluvat SRV:n lisäksi Ilmarinen, OP-ryhmä ja LähiTapiola. Kauppakeskuksen rakennustyöt ja vuokraus etenevät suunnitellusti, ja tiloista on vuokrattuna sitovin sopimuksin noin 60 prosenttia. REDIin tulee liiketiloja ja ravintoloita kaikkiaan yli 200, ja kauppakeskuksen odotetaan tavoittavan 12 miljoonaa kävijää ensimmäisenä kokonaisena toimintavuotenaan. Cinamonin ohella myös muiden viihdealan toimijoiden kanssa käydään aktiivisia neuvotteluita. REDIn viihdetarjonnalla on omat sisäänkäyntinsä, jotka mahdollistavat kauppakeskusta pidemmät aukioloajat – myös lentämisen tai 7D-virtuaaliteatterin elämyksistä nauttiville. REDIin tulee myös kiipeilykeskus, johon kuuluu noin 1 000 neliötä harjoittelutilaa sekä 20 metriin ulottuva kiipeilyseinä.

Myös REDIn kahvila- ja ravintolatilat ovat saaneet vuokralaiset hyvin liikkeelle. Yhteensä jopa 3 500 asiakaspaikkaa sisältävät kauppakeskuksen 38 ravintolaa, kahvilaa, baaria ja take away -pistettä on jo vuokrattu. REDIn varsinainen, iltamyöhään auki oleva ravintola- ja viihdemaailma toimii useammassa kerroksessa, jotka on kytketty toisiinsa sekä hissi- että rullaporrasyhteyksin.

Lisätiedot:

Pia Svensk, REDIN asiakkuusjohtaja, SRV, 050 389 0569
Tiina Niemi, viestintäpäällikkö, SRV, 040 502 7549
Tatiana Tolstaya, toimitusjohtaja, Cinamon Holding OÜ, +372 555 71 534
Toomas Luhats, kaupallinen johtaja, Cinamon Holding OÜ +372 515 5005

www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

 

SRV – Elämäsi rakentaja

 

REDI lyhyesti

Suomen tiheimmin asutun alueen viereen vuonna 2018 valmistuvan REDIn välittömässä läheisyydessä asuu noin 60 000 ihmistä, ja sen koko vaikutusalueella yli 500 000 ihmistä, kolmannes koko suur-Helsingin asukkaista. REDI sijaitsee kolmen ison valtaväylän risteyskohdassa, ja metro pysähtyy päivittäin 500 kertaa kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa. Sekä kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa, että katutasossa pysähtyy useita bussilinjoja. Kymmenen minuutin kävelymatkan sisällä on 45 000 työpaikkaa.

SRV:n Helsingin Kalasatamaan toteuttama REDI muodostuu kantakaupungin suurimmasta kauppa- ja elämyskeskuksesta ja kahdeksasta tornitalosta. Keskuksen alla on 2 000 auton pysäköintilaitos, joka on niin tornien asukkaiden kuin kauppakeskuksen asiakkaidenkin käytössä. REDIn suosio ei rajoitu vain liiketiloihin. Ensimmäisen asuintornin, Majakan, asunnoista noin 90% on varattu. Suomen suurimman kaupunkirakentamisen hankkeen REDIn rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2015 ja jatkuvat arvioiden mukaan aina vuoteen 2023 saakka. Kauppakeskus aukeaa yhtenä kokonaisuutena syksyllä 2018.

 

Cinamon Cinema

Cinamon Holding on perustettu vuonna 2005, ja sen pääkonttori sijaitsee Tallinnassa. Cinamon Cinema on Baltiassa toimiva elokuvaoperaattori, jolla on viisi teatteria ja 22 valkokangasta Baltian alueella. Vuonna 2016 Cinamonin näytöksissä kävi 1,25 miljoonaa katsojaa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 8,6 miljoonaa euroa ja liikevaihdon kasvu vuodesta 2015 oli 7 prosenttia. Yhtiö työllistää 110 ihmistä Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Jaa sivu