Suomalaiset kaipaavat viihteellisyyttä asumiseen

”Painotus on mielenkiintoinen, kun turvallisuus, viihteellisyys ja ekologisuus asetetaan vaihtoehdoiksi. Turvallisuus on toki edelleen ykkösenä, mutta vain muutaman prosenttiyksikön verran useammin kuin viihde. Asumisen turvaratkaisujen oletetaan sisältyvän jo asumisen perusvarusteluun, joten ihmiset alkavat painottaa kodin viihdeteknologian ratkaisuja ja elämisen helppoutta yhä enemmän. Viihteeksi asumisessa voidaan monipuolisten teknologisten ja digitaalisten valmiuksien lisäksi ymmärtää esimerkiksi erityiset näkymät sekä spa-tyyppiset kylpytilat”, SRV:n asuntojen myyntijohtaja Marja Kuosma tulkitsee tutkimustuloksia.

Tutkimuksessa elämyksellisyys näkyykin keittiön ja kylpyhuonetilojen koon ja varustelun korostumisena ostopäätöksen perusteina. Myös omasta saunasta ollaan valmiit maksamaan lisähintaa. Sen sijaan taloyhtiön tuottamat monipuoliset palvelut eivät sytytä vastaajia. Asuntomessujen kävijät ovat voittopuolisesti omakotiasujia, mikä näkyy vastaajien asumistoiveissa.

”Kaupunki- ja tornitaloasujien keskuudessa teettämissämme tutkimuksissa esimerkiksi asuntokohtaisen saunan merkitys on selvästi vähäisempi. Kerrostaloyhteisöjen tuottamat palvelut tekevät vasta tuloaan Suomeen. Vielä niitä ei ihan hirveästi osata kaivata. Uskon, että uudet ideat virtaavat maailmalta myös meille. Lähivuosien mittavat tornitalohankkeemme Helsingissä ja Espoossa ovat ensimmäisiä mahdollisuuksia testata arkea helpottavaa, liiketaloudellisesti järkevää palvelutarjontaa”, Kuosma toteaa.

SRV:n unelma-asumista koskevaan kyselyyn on tähän mennessä vastannut neljätuhatta messuvierasta. Vastaamisen on voinut suorittaa SRV:n osastolla iPad-laitteilla. Innolink Oy:n toteuttama kysely jatkuu messujen loppuun saakka.

”Halusimme hyödyntää Asuntomessujen yli 100 000 vieraan volyymin. Asumisen viihteellisyyteen liittyvien kysymysten syventäminen on kiinnostava alue. Jatkamme tutkimustamme Habitare-messuilla syyskuussa. Ihmisethän eivät ole todellisuudessa kiinnostuneita ensisijaisesti seinistä ja neliöistä vaan asumisen elämyksellisyydestä”, Marja Kuosma sanoo.

Asumistoiveiden tutkimuksen tuloksia esitellään laajemmin Asuntomessujen päätyttyä.
 

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä
 

Lisätietoja:
Marja Kuosma, myyntijohtaja, puh. 040 844 8630 (tavattavissa messuilla la-su 11.–12.8.2012)
Taneli Hassinen, viestintä- ja markkinointijohtaja, puh. 040 504 3321 (tavattavissa messuilla to 9.8.2012)
 

Jaa sivu