SRV:n tulos moninkertaistui vaikeassa markkinassa

SRV:n liikevaihto kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 680 miljoonaan euroon. Liikevoitto lähes nelinkertaistui runsaaseen 26 miljoonaan euroon ja tulos ennen veroja parani vajaasta kolmesta miljoonasta 23 miljoonaan euroon.

”Tuloksessamme näkyivät Venäjän-hankkeidemme liikkeelle lähtö, parantunut kannattavuus kotimaassa ja Venäjällä sekä oikeiden strategisten valintojen hedelmät. Tilanne toimialallamme osoittautui vaikeammaksi kuin vuosi sitten aavistelimme, mikä korostaa toteutuneen tuloskehityksen arvoa”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo.

Viime vuoden alussa asuntokauppa oli vielä vilkasta. Viime maaliskuussa käyttöön otetut veromuutokset ja kuluttajaluottamuksen lasku leikkasivat kuluttajakysyntää. SRV on vähentänyt riskiä leikkaamalla omaperusteisen tuotannon aloitukset puoleen edellisvuotisesta.

”Olemme siirtäneet asuntotuotantomme painopisteen asuntosijoittajille kehittämiimme vuokra-asuntokohteisiin. Allekirjoitimme neuvottelu-urakat yli 400 asunnosta, joista valtaosa rakennetaan pääkaupunkiseudulle. Tämä on historiamme paras sijoittajamyynnin tulos.”

Kotimaan liiketoiminnan kannattavuus parani 15 miljoonasta eurosta yli 21 miljoonaan euroon. Liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla.

”Tekemämme strategian tarkennukset ovat tuottaneet tulosta. Urakkamuotojen keskinäisessä suhteessa olemme päässeet terveemmälle pohjalle, mikä näkyy katteiden parantumisena. Olemme myös rajanneet entistä tarkemmin, minkälaisiin hankkeisiin lähdemme mukaan.”

Kalasataman REDI-hankkeen arvioidaan lähtevän liikkeelle tänä vuonna. Vuokralaisneuvotteluja käydään jo nyt 70 prosentista kaupallisia tiloja. Kauppakeskuksesta ja pysäköintilaitoksesta sekä kahdeksasta tornitalosta koostuvan REDIn kokonaisliikevaihdon vuoteen 2022 mennessä arvioidaan olevan miljardi euroa, josta vajaa puolet muodostuu kauppakeskuksesta ja pysäköintilaitoksesta.

”REDI-hankkeemme on kaavavalituksen aiheuttaman viivästyksen jälkeen edennyt myönteisesti. Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen rakentamisen arvioimme lähtevän liikkeelle tänä vuonna, kun monitahoiset sijoittaja- ja rahoitusneuvottelut saadaan päätökseen. Tavoitteenamme on pitää hankkeen näiden osien omistuksesta puolet itsellämme”, Hienonen toteaa.

Viime vuosi oli SRV:n Venäjän-liiketoiminnassa merkittävä käännekohta. Kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 43 prosenttia 105 miljoonaan euroon. Kolmen miljoonan euron liiketappio kääntyi kymmenen miljoonan euron liikevoitoksi.

SRV:n ja kiinalaisen SIIC-konsernin yhdessä omistama Pearl Plaza -kauppakeskus avattiin elokuussa. Samaan aikaan aloitettiin työt SRV:n kehittämän Okhta Mall -kauppakeskushankkeen työmaalla. Sijoittajakumppanina hankkeessa on suomalaisista sijoittajista koostuva Russia Invest. Molemmat kauppakeskukset sijaitsevat Pietarissa.

”Olemme keskittyneet Venäjällä kauppakeskusrakentamiseen Pietarissa ja Moskovassa. Emme ole pelkästään kiinteistöjen kehittäjä ja rakentaja vaan myös omistaja ja kauppakeskusoperaattori.”

SRV:n tilauskanta on vuodentakaisella hyvällä tasolla 826 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste parani 36,4 prosenttiin, ja velkaantumisaste painui alle sadan.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
www.srv.fi/sijoittajat

 

Jaa sivu