SRV:n toteuttama täysin peruskorjattu Helsingin kaupunginteatteri avaa ovensa Eläintarhanlahdella

SRV YHTIÖT OYJ     LEHDSTÖTIEDOTE     29.05.2017, KLO 13.00

 

SRV:n toteuttama täysin peruskorjattu Helsingin kaupunginteatteri avaa ovensa Eläintarhanlahdella

Helsingin Kaupunginteatterin kesäkuussa 2015 alkanut, SRV:n toteuttama, mittava peruskorjaus on valmistunut. Arkkitehti Timo Penttilän suunnitteleman teatterirakennuksen talotekniikka on kauttaaltaan päivitetty suojellun rakennuksen henkeä kunnioittaen. 50 vuotta täyttävä teatterikaunotar avataan yleisölle elokuussa 2017.

Peruskorjauksen ideana oli säilyttää keväällä 2015 suojelupäätöksen saaneen teatterin valmistumisvuoden 1967 mukainen ilme. Suojellut yleisön ja henkilökunnan tilat on entisöity ja muun muassa katsomoiden penkkien verhoilussa ja lämpiöiden kokolattiamattojen valinnoissa otettiin huomioon Timo Penttilän alkuperäiset suunnitelmat. Peruskorjauksen rakennuttajana oli Helsingin kaupungin Kiinteistöviraston Tilakeskus.

”Olemme halunneet säilyttää 50-vuotiaan teatterin alkuperäisen tunnelman. Kaikki puuosat, marmoripinnat ja lämpiöiden kalusteet on säilytetty ennallaan, ne on vain putsattu ja entisöity huolella, ja 60-luvulta peräisin oleviin valaisimiin on vaihdettu led-valot. Esitystekniikka on uusittu vastaamaan täysin New Yorkin Broadwayn ja Lontoon West Endin teattereiden tasoa”, kertoo peruskorjaushankkeen projektinjohtaja Keijo Koli.

”Helsingin Kaupunginteatteri on kulttuurin ja arkkitehtuurin merkkiteos, jonka tiloja on ollut peruskorjauksen aikana modernisoimassa suuri joukko ammattilaisia ja työmaan vahvuus on ollut korkeimmillaan 340 henkilöä. Kaikkiaan työmaalle on perehdytetty peruskorjauksen aikana 2027 työntekijää”, kertoo SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa

Yleisön viihtyvyyttä on parannettu lisäämällä yleisövessoja, parantamalla esteettömyyttä sekä näkö- ja kuulovammaisten opastuksia. Lämpiöihin on asennettu digitaalisia näyttöjä ja opasteet on uusittu. Uutta ovat myös suuren näyttämön parvekelämpiöön rakennetut ulosvuokrattavat kabinetit. Uusi, vuorokauden- ja vuodenajan mukaan muuttuva julkisivuvalaistus tuo kaupunginteatterin entistä paremmin näkyviin myös kaupunkikuvaan.

Henkilökunta muutti takaisin uusittuihin tiloihin toukokuun alussa, ja yleisölle talo avataan elokuussa. Teatteritalon 50-vuotisjuhlaesityksenä nähdään Myrskyluodon Maija -musikaali.

 

Lisätiedot:

Keijo Koli, projektinjohtaja, Helsingin kaupunginteatteri, 050 555 1363
Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, SRV, 040 564 4105
Pilvi Aalto, viestinnän suunnittelija, SRV, 040 632 5505
Kaisa Pelkonen, vastaava tiedottaja, Helsingin Kaupunginteatteri, 040 552 3788

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

 

SRV – Elämäsi rakentaja

 

Jaa sivu