SRV:n Satamaranta-hanke Oulussa etenee vauhdilla

SRV:n Satamarannan alueen rakentaminen Oulun Länsi-Toppilassa lähtee etenemään nopeasti, kun Raision entisen rehutehtaan purku on juuri käynnistynyt. Satamaranta muodostuu Länsi-Toppilan alueen toiminnalliseksi keskustaksi useiden asuinrakennusprojektien ja suunnitteilla olevan kauppakeskushankkeen edetessä.

”Aloitimme keväällä ensimmäisten asuintalojen rakentamisen Satamarannan alueelle. Olemme nyt käynnistämässä 8-kerroksisen tornin rakentamisen, ja sen asunnot ovat jo myynnissä. Rehutehtaan häviäminen maisemasta tekee talojen ympäristöstä huomattavasti viihtyisämmän ennen kuin ensimmäiset asukkaat muuttavat”, SRV:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Timo Jääskeläinen sanoo.

SRV suunnittelee myös 16-kerroksisen asuintornin rakentamista Toppilansalmen rantaan, nyt purettavan rehutehtaan viereen. Valmistuessaan 50 metriä korkea rakennus on Oulun korkein. Tornin arvioidaan valmistuvan vuonna 2015. SRV:llä on Länsi-Toppilassa rakennusoikeutta kaikkiaan noin tuhannen asunnon verran. Siitä muodostuu seuraavan kymmenen vuoden aikana Satamarannan alue.

”Satamarannasta tulee Länsi-Toppilan alueen sydän, jonka pian valmistuva Möljän silta yhdistää Hietasaareen. SRV:n tornien lisäksi lähistölle saneerataan vanhoihin rakennuksiin asuntoja ja muita toimintoja, mikä yhdessä rakennettavan rannan ja venesataman kanssa tekee alueesta elävän. Lisäksi kaupunki kunnostaa alueen keskuksen Villa Ellalan ympärillä olevan Hamina-Villen puiston”, Jääskeläinen sanoo

Raision entisen rehutehtaan purkutyö kestää noin neljä kuukautta. Se on yksi Suomen suurimpia tällä hetkellä käynnissä olevista purkutyömaista. Purkamisessa syntyy purkujätettä 700 tonnia rautaa, sata tonnia puuta sekä 11 500 tonnia betonia ja tiiltä. Materiaalit kierrätetään 95-prosenttisesti uusiokäyttöön.

”Länsi-Toppila on suurten teollisuuslaitosten historiaa. Muutamassa vuodessa alueesta kehittyy Oulun keskustan kupeeseen viihtyisä merellinen asuinalue, jolla on vaikuttava historia myös tervaporvareiden tukikohtana. Nyt alueelle syntyy jälleen uusi mielenkiintoinen kulttuurinen kerrostuma, moderni puistomainen kerrostaloalue”, Timo Jääskeläinen toteaa.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Timo Jääskeläinen, aluejohtaja, SRV Pohjois-Suomi, puh. 040 519 4670
Heikki Kovalainen, rakennuspäällikkö, SRV Pohjois-Suomi, puh. 0400 580 728

Jaa sivu