SRV:n REDI-hanke käynnistyy kauppakeskuksen rakentamisella

SRV:n REDI-hanke käynnistyy kauppakeskuksen rakentamisella

SRV:n kehittämä REDI-hanke Helsingin Kalasataman metrokorttelissa käynnistyy. Hankkeen kauppakeskus- ja pysäköintilaitososien rakentamiseksi on allekirjoitettu pankkisyndikaatin kanssa 225 miljoonan euron projektiluottoa koskeva sopimus. Projektiluoton myöntäneen syndikaatin muodostavat Pohjola Pankki Oyj, Nordea Pankki Suomi Oyj ja Helaba Landesbank Hessen-Thüringen pääjärjestäjinä sekä Danske Bank Oyj ja Swedbank AB syndikaatin muina jäseninä.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen rakennuttavan konsortion pääomasijoitusosuudet jakautuvat siten, että SRV:n osuus on 40 prosenttia, Ilmarisen 30 prosenttia, OP-Pohjola-ryhmän ja ryhmän hallinnoiman rahaston osuus on 15 prosenttia sekä LähiTapiolan osuus 15 prosenttia. Lisäksi SRV on myöntänyt rakentamista varten 15 miljoonan euron vakuudettoman projektiluoton. Projektiluottojärjestelyjen myötä aiemmin ehdollisena allekirjoitettu sopimus sijoittajakonsortion yhteissijoittamisesta kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamiseksi astuu nyt voimaan.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen investoinnin kokonaisarvo on 480 miljoonaa euroa, josta 240 miljoonaa euroa rahoitetaan omistajien pääomasijoituksilla. Loput investoinnista katetaan nyt sovituilla projektiluotoilla.

SRV on allekirjoittanut myös noin 390 miljoonan euron urakkasopimukset kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta. Rakentaminen käynnistyy laajamittaisesti huhtikuun 2015 kuluessa. Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen on määrä avautua syksyllä 2018. SRV vastaa kohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja vuokraamisesta.

Kauppakeskus- ja pysäköintilaitososien käynnistymisen myötä lähtevät liikkeelle myös REDI-hankkeen muiden osien rakentaminen. SRV:n suunnitelmissa on rakentaa kauppakeskuksen päälle kuusi asuintornia sekä toimisto- ja hotellitornit. Asuintorneihin tulee arviolta yhteensä 1 200 asuntoa, joista valtaosa suunnataan kuluttajamarkkinoille.

Kahden ensimmäisen asuintornin rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2016, kun kauppakeskuksen rakennusvaihe teknisesti mahdollistaa sen. Ensimmäisen tornin arvioidaan valmistuvan vuoden 2018 loppuun mennessä ja toisen tornin vuonna 2019 kysyntätilanteesta riippuen. Asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä 2015.

REDIn arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana markkinatilanteesta riippuen. Kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen ja tornien yhteenlasketun liikevaihdon arvioidaan nousevan yli miljardin euron.

Taneli Hassinen
Viestintäjohtaja
SRV Yhtiöt Oyj
Puh. 040 504 3321
taneli.hassinen@srv.fi

www.srv.fi

Jaa sivu