SRV:n liikevaihto kasvoi, Venäjä kääntymässä plussalle

SRV:n liikevaihto tammi-maaliskuussa nousi vajaat 13 prosenttia 160 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 1,2 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 1,8 miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja parani edellisvuodesta 0,7 miljoonaan euroon.

”Rakentamisessa ensimmäinen neljännes on tavallisestikin tulokseltaan vaatimaton. Jakso oli kannattavuudeltaan heikko, sillä liikevaihdon kasvusta huolimatta liikevoittomme laski. Kotimaan liiketoimintaamme rasittivat muutamissa hankkeissa koetut takaiskut. Kehitys kansainvälisessä liiketoiminnassamme on sen sijaan ollut hyvin rohkaiseva”, toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo.

SRV:n kansainvälinen liiketoiminta, josta merkittävimmän osan muodostavat Venäjän-toiminnot, on kehittynyt myönteiseen suuntaan. Kansainvälisen liiketoiminnan osuus SRV:n liikevaihdosta on kasvanut parissa vuodessa viidestä 15 prosenttiin.

”Uskomme kansainvälisen liiketoimintamme kääntyvän jo tänä vuonna plussalle. Pitkäaikainen panostuksemme Venäjälle alkaa tuottaa hedelmää. Olemme keskittyneet liiketoiminnassamme kauppakeskusten rakentamiseen ja kehittämiseen Pietarissa ja Moskovassa. Pietariin elokuussa avattavan Pearl Plaza -kauppakeskuksen tiloista on jo yli 90 prosenttia. Tähtäämme Pietarin keskustan lähistölle tulevan Okhta Mall -kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen käynnistämiseen tänä vuonna”, Jukka Hienonen arvioi.

SRV:n tilauskanta Suomessa kasvoi runsaat neljä prosenttia lähes 700 miljoonaan euroon. Lisäksi tilauskannan kate on parantunut. Toimitiloista Espooseen on valmistumassa omaperusteinen Derby Business Park. Merkittäviä käynnissä olevia toimitilakohteita ovat myös Uudenkaupungin soijatehdas, Tampereen tornihotelli sekä HUSLAB:in tilat Helsingin Meilahteen. 

”Koko konsernin tilauskanta säilyi vahvana, mikä antaa puskuria käsillä olevaan epävarmaan taloustilanteeseen. Lisäksi touko-kesäkuussa on tilausrintamalla näköpiirissä selvästi vilkastumista.”

SRV:n toimitila- ja asuntorakentaminen Suomessa ovat yhtä suuria liiketoimintoja. SRV:llä on 1 633 asuntoa rakenteilla, joista yli 80 prosenttia on jo myyty. Tammi-helmikuun asuntokauppaa kiihdytti odotettavissa oleva varainsiirtoveron muutos. Maaliskuun alusta alkaen kaupankäynti hidastui ennakoidusti.

”Uusien valmiiden asuntojen varantomme on tavanomaista vähäisempi. Myös rakenteilla oleva asuntokantamme on ennakkoon hyvin myyty. Markkinoille on tullut monia asuntosijoittamiseen erikoistuneita rahastoja, joille SRV on myynyt asuntoja.”

”Varainsiirtoveron korottaminen ja veropohjan laajentaminen sekä arvonlisäveron korotus nostavat asuntojen hintoja. Arvioimme, että näiden muutosten jälkeen erilaisten verojen osuus uuden asunnon hinnasta nousee tänä vuonna jo 45 prosenttiin”, Hienonen toteaa.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

Jaa sivu