SRV:n kehittämän Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen toteutus varmistunut

SRV:n kehittämän Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen toteutus varmistunut

SRV:n kehittämän Kansi ja Areena -hankkeen toteutuminen Tampereen ydinkeskustaan rautatieaseman läheisyyteen on varmistunut.

SRV ja hankkeen sijoittajakumppanit LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt allekirjoittivat lokakuussa 2017 hankkeen yhteisyrityssopimuksen. Samassa yhteydessä SRV allekirjoitti monitoimiareenan osakassopimuksen projektiyhtiön puolesta Tampereen kaupungin kanssa. Näiden allekirjoitusten yhteydessä todetut sopimusten ehdot, monitoimiareenalle myönnetty 18 miljoonan euron  valtiontuki sekä muut ennakkoehdot ovat lopullisesti täyttyneet ja hankkeen toteutuminen on varmistunut. Lisäksi monitoimiareenan omistajaksi tuleva SRV:n, hankkeen sijoittajakumppanien ja Tampereen kaupungin omistama yhteisyritys allekirjoitti 12. tammikuuta rahoitussopimuksen areenanrahoittajien Nordean, OP Tampereen, Handelsbankenin ja LähiTapiolan (Yritysrahoitus I Ky) kanssa.

”Kansi ja Areena -hanke on ollut käynnissä monien mielessä ja puheissa jo pitkään, ja nyt saimme vihdoin lopullisen varmistuksen hankkeen toteutumiselle. Hanke tulee muuttamaan, ei vain suomalaista elämys- ja viihdemaailmaa, mutta ennen kaikkea koko Tampereen keskustaa ja sen palvelutarjontaa. Uuden, radan itä- ja länsipuolet yhdistävän kaupunginosan rakentaminen tulee vaikuttamaan monella tapaa niin kaupunkilaisten kuin junamatkustajien elämään ja pyrimmekin tuomaan niin työmaan kuin koko hankkeen mahdollisimman lähelle ihmisiä jo rakentamisen aikana erilaisin tapahtumin ja esittelytilojen kautta”, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen kertoo.

Kansi ja Areena -hanke liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen ja alue muodostaa uudenlaisen hybridikorttelin, jossa yhdistyvät asuminen, työskentely ja Suomen suurin, noin 13 000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena. Areenan ravintolapalvelut tulee tarjoamaan Restamax, jonka lisäksi areenan yhteyteen rakennettava Lapland Hotelsin hotelli sekä Veikkauksen toinen kasino tarjoavat muita viihtymiselle varattuja tiloja. Paikalliset SM-liigajoukkueet Tappara ja Ilves pelaavat ottelunsa uudella areenalla liigakaudesta 2021-2022 alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, harjoitushalli, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Kokonaisuudessaan kohteeseen tulee arviolta jopa tuhat asuntoa.

”Valmistelevat työt ja koepaalutukset ratapihalla aloitettiin jo viime vuoden lopulla, ja nyt hankkeen toteutuksen lopullisesti varmistuttua rakentamisen tahti työmaalla kiihtyy. Käynnissä olevia työvaiheita ovat porapaalutustyöt, Sorinkadun naapurikiinteistöjen perustusten vahvistaminen sekä väliaikaisen tukiseinän rakentaminen ja rakennusalueen kaivuutyöt. Rakennustöiden etenemisestä tiedotetaan viikoittain hankkeen omilla nettisivuilla”, hankejohtaja Henrik Eklund SRV:ltä toteaa.

Hankkeen aikataulu ja kokonaisarvo ovat tarkentuneet suunnittelutyön aikana. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan koko kokonaisuus valmistuu vuonna 2024. Hankkeen kokonaisarvoksi on tarkentunut noin 550 miljoonaan euroon, josta 1. vaiheen investointisopimuksen osuus on noin 340 miljoonaa euroa.

SRV:n tilauskantaan vuonna 2017 kirjatun osuuden arvo 1. vaiheen sopimuksista on noin 210 miljoonaa euroa. Lisäksi vuonna 2018 tullaan SRV:n tilauskantaan kirjaamaan vielä arviolta noin 130 miljoonaa euroa lopullisten urakkasopimusten allekirjoittamisen yhteydessä. Hankkeen 1. vaiheen rakentamisen tuloutuminen jakautuu vuosille 2018–2022. Rakentamisen mukaan tuloutuvasta rakentamisen katteesta eliminoidaan SRV:n omistusosuutta vastaava osuus.

SRV, LähiTapiola-ryhmä ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt muodostavat hankkeen sijoittajaryhmän tasaosuuksin. Sijoittajaryhmä yhdessä Tampereen kaupungin kanssa muodostaa areenakonsortion, joka rakennuttaa monitoimiareenan ja harjoitushallin. Tampereen kaupungin hankkeeseen sijoittama osuus on 60 miljoonaa euroa, josta suurin osa kohdistuu monitoimiareenan kannen rakentamiseen sekä kaupungin osuuteen areenan kiinteistöyhtiön pääomituksesta. Sijoittajaryhmä rakennuttaa lisäksi hankkeen muut osat eli asuintornit, hotellin, toimisto- ja liiketilat sekä pysäköintihallin. Kokonaisuuteen kuuluu myös kuuden asuinkerrostalon rakennuttaminen Ranta-Tampellaan.

Lisätietoja:

Timo Nieminen, varatoimitusjohtaja, SRV, p. 040 042 4552, timo.nieminen@srv.fi 
Henrik Eklund, hankejohtaja, SRV, p. 040 563 7811, henrik.eklund@srv.fi
Päivi Kauhanen, viestintäjohtaja, SRV, p. 050 598 9560, paivi.kauhanen@srv.fi

Havainnekuvia Kansi ja Areena -hankkeesta
Video Kansi ja Areena -hankkeesta

www.srv.fi/kansi-ja-areena
www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV – Elämäsi rakentaja

Jaa sivu