SRV:n kauppakeskushanke Moskovassa käynnistyy

SRV:n kehittämän Promenade-kauppakeskushankkeen ensimmäinen vaihe käynnistyy. Suur-Moskovan alueelle Mitishin kaupunkiin rakennettavasta noin 55 000 bruttoneliömetrin kauppakeskuksesta muodostuu alueellinen ostos- ja palvelukeskittymä, johon tulee vuokrattavaa tilaa noin 26 000 neliömetriä. Rakentaminen aloitetaan kesäkuussa ja kauppakeskus valmistuu vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Alustavia vuokrasopimuksia on allekirjoitettu jo noin 60 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta. Kauppakeskuksen vuosivuokratulojen tavoitemäärä on niiden vakiinnuttua noin 10 miljoonaa euroa.

Hankkeen ensimmäisen vaiheen kokonaisinvestointi on noin 75 miljoonaa euroa. SRV toimii hankkeessa urakoitsijana ja vastaa kohteen vuokrauksesta ja markkinoinnista. Urakoiden arvo on yhteensä noin 50 miljoonaa euroa. Investoinnin rahoitus toteutetaan omistajien pääomasijoituksen lisäksi noin 40 miljoonan euron pitkäaikaisella projektilainarahoituksella, jonka neuvottelut ovat käynnissä.

Kauppakeskuksen rakennuttaa venäläinen yhteisyritys OOO Promenad, jonka sijoittajia ovat venäläinen eläkerahasto Blagosostoyanie noin 55 prosentin osuudella, SRV noin 19 prosentin osuudella ja suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö Vicus noin 26 prosentin osuudella. SRV:n kokonaisomistus kohteesta on noin 20 prosenttia huomioiden SRV:n 6,4 prosentin omistus Vicuksesta.

Blagosostoyanie-eläkerahasto on Venäjän toiseksi suurin ei-valtiollinen eläkerahasto, jonka sijoitusvarallisuus on noin 6,5 miljardia euroa ja jolla on 2,9 miljoonaa vakuutettua. Eläkerahaston neuvonantajana järjestelyn toteutuksessa on toiminut venäläinen investointikonserni Trinfico. SRV:n kokonaissijoitus hankkeeseen on noin 7 miljoonaa euroa, josta rakentamisen aikana sijoitettava osuus on noin 3,5 miljoonaa euroa.

SRV ja Vicus omistavat Promenade-hankkeen toisen vaiheen. SRV:n omistus kohteesta on 25 prosenttia. Toiseen vaiheeseen voidaan rakentaa noin 40 000 bruttoneliömetriä kaupallista tilaa.

”Venäjän vähittäiskauppamarkkina on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Moskovan alueen vähittäiskaupan volyymi on noin 125 miljardia euroa, joka on noin neljä kertaa koko Suomen vähittäiskaupan volyymin. Suuresta volyymistä huolimatta kansainväliset standardit täyttävien kauppakeskusten osuus on edelleen vaatimatonta myös Moskovan alueella ja siten markkinoilla on vielä hyvin tilaa uusille hyvin suunnitelluille hankkeille”, SRV:n Venäjän-hankekehityksestä vastaava johtaja Veli-Matti Kullas sanoo.

SRV Yhtiöt Oyj

Taneli Hassinen
Viestintäjohtaja
Puh. 040 504 3321
taneli.hassinen@srv.fi

 

Jaa sivu