SRV:lle urakkasopimus Kehä I:n tunnelihankkeesta

SRV:lle urakkasopimus Kehä I:n tunnelihankkeesta

 

SRV on valittu Espoon Keilaniemeen toteutettavan Kehä I:n rakennushankkeen toteuttajaksi. Hankkeessa Kehä I:n liikenne siirretään kulkemaan tunneliin maan sisään, ja tunnelin päälle rakennetaan puisto. Kehä I -tunnelointiurakkaa koskeva sopimus allekirjoitettiin Espoon kaupungin kanssa tänään 9.6.2016, jonka jälkeen urakka siirtyy SRV:n tilauskantaan. Urakan kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Urakka on osa Kehä I Keilaniemessä -projektia, jossa Espoon Otaniemestä, Keilaniemestä ja Tapiolasta rakennetaan yhteneväistä ja viihtyisää kaupunkia.  Tunnelointihanke toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen ajoittuu vuosille 2016-2018. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 220 metrin mittainen tunneli ja sen päälle puistonkansi. Lopullisesta Kehä I:n tunnelista on tarkoitus tulla noin 440 metriä pitkä, mutta tunnelin loppuosa toteutetaan myöhemmin toisessa rakennusvaiheessa.

”Hanke tulee vaikuttamaan Kehä I:n liikenteeseen useiden vuosien ajan. Kaikki rakennustöiden aikaiset järjestelyt tullaan suunnittelemaan ja toteuttamaan huolellisesti, jotta rakennustyömaan aiheuttamat haitat olisivat mahdollisimman pienet”, SRV Infran osalta hankkeesta vastaava Sami Korhonen sanoo.

 

Espoon kaupunki on päättänyt myydä Keilaniemestä kaksi asuintonttia SRV:lle

Kehä I:n siirtäminen tunneliin liittyy olennaisesti koko Keilaniemen alueen kehittämissuunnitelmiin. Tunneloinnilla mahdollistetaan alueelle suunniteltujen tornitalojen toteutuminen. SRV jatkaa samaan aikaan Espoon Keilaniemen asuintornitalohankkeen toteuttamisen valmisteluja. Keilaniemeen rakennettavan tunnelin itäpuolelle on suunnitteilla neljä asuintornia sekä pysäköintilaitos.

Osana kokonaissuunnitelmaa, Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto on päättänyt myydä Keilaniemestä kaksi asuintonttia SRV:lle ja näiden tonttien kiinteistökaupan esisopimukset allekirjoitettiin 13.5.2016. SRV ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä tornien rakentamisen aloittamisesta. Toteutuessaan Keilaniemi Towers -asuintornit olisivat Suomen korkeimmat asuintalot, korkeimman tornin yltäessä jopa lähes 145 metrin korkeuteen. Kaikkiaan neljään torniin on suunniteltu yli 1 000 asuntoa. Tornien yhteyteen on mahdollista sijoittaa myös liike- ja toimistotilaa.

”Kehä I:n tunnelointi mahdollistaa koko alueen jatkokehittämisen ja ennen kaikkea uusien asuntojen rakentamisen hyvien liikenneyhteyksien varrelle, miltä osin hanke tukee täysin SRV:n strategiaa. Pienille, hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseville asunnoille on kysyntää pääkaupunkiseudulla, mistä loistavana esimerkkinä on Helsingin Kalasatamaan parhaillaan toteuttamamme REDI-hanke”, SRV:n hankekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Timo Nieminen toteaa.

 

Lisätietoja:

 

Timo Nieminen, varatoimitusjohtaja, 0400 424 552, timo.nieminen@srv.fi
Sami Korhonen, tuotantojohtaja, 040 519 5926, sami.korhonen@srv.fi
Päivi Kauhanen, viestintäjohtaja, 050 598 9560, paivi.kauhanen@srv.fi

 

www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

 

SRV – Elämäsi rakentaja

Jaa sivu