SRV vahvistaa rooliaan sairaalarakentajana toteuttamalla HUS:n uuden Siltasairaalan Meilahteen

SRV vahvistaa rooliaan sairaalarakentajana toteuttamalla HUS:n uuden Siltasairaalan Meilahteen

SRV vahvistaa entisestään asemaansa Suomen suurimpana sairaala- ja terveydenhuollon hankkeiden rakentajana. HUS valitsi historiansa suurimman rakennushankkeen, Siltasairaalan, toteuttajaksi SRV:n. Siltasairaalan tavoitebudjetti SRV:n osalta on 230 miljoonaa euroa. Lopullinen projektinjohtourakkasopimus allekirjoitetaan kesäkuun alussa.

“Tällä hetkellä työn alla olevien useiden sairaala- ja terveydenhuollon hankkeidemme yhteisarvo on jo 650 miljoonaa euroa, ja Siltasairaala tulee kasvattamaan tilauskantaamme merkittävästi rakennustöiden alkaessa. SRV:llä on vahva kokemus terveydenhuollon ja vaativien erityistilojen rakentamisesta. Siltasairaalaa ovat rakentamassa huippuammattilaisemme, joilla on kokemusta muun muassa Naistenklinikasta ja uudesta lastensairaalasta, molemmat tulevan Siltasairaalan naapurista. Lisäksi olemme toteuttaneet HUS:n kanssa menestyksekkäästi viime vuosina useita muita hankkeita”, Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela kertoo.

Siltasairaala toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana tavoitebudjetilla. Toteutusmuodolla on luotu hyvät lähtökohdat yhteistyölle, ja SRV:lle on asetettu laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoite.

Hanke käynnistyy heti kesäkuussa vuoden loppuun asti kestävällä kehitysvaiheella. Sairaalan varsinaiset rakennustyöt alkavat alkuvuodesta 2018, jolloin hanke merkitään SRV:n tilauskantaan. Rakennustöiden on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Siltasairaalan laajuus on noin 70 000 brm2, ja se korvaa Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Siltasairaala sijoittuu Meilahden tornisairaalan ja nykyisen Syöpätautien klinikkarakennuksen väliin. Uusi rakennus yhdistetään sekä toiminnallisesti että tilojen osalta näihin sairaaloihin.

“Vahva roolimme sairaalarakentajana näkyy ympäri Suomea. Tampereella rakennetaan parhaillaan Tays etupihan uudisrakennuksia, Jyväskylässä on meneillään kokonaan uuden sairaalan, Sairaala Novan rakentaminen sekä Helsingin Kalasatamaan toteutettava terveys- ja hyvinvointikeskus TeHyKe valmistuu tulevana syksynä”, Toimela jatkaa.

Lisätietoja:

Juha Toimela, johtaja, Suomen liiketoiminta, p. 040 594 5473, juha.toimela@srv.fi
Päivi Kauhanen, viestintäjohtaja, p. 050 598 9560, paivi.kauhanen@srv.fi

www.srv.fi

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV – Elämäsi rakentaja

Jaa sivu