SRV toteuttaa Tapiolan ja Niittykummun metrokeskukset

SRV toteuttaa Tapiolan ja Niittykummun metrokeskukset. Espoon kaupungin hallitus hyväksyi maanantaina molempiin hankkeisiin liittyvät sopimukset.

LähiTapiola ja SRV toteuttavat hankkeen, joka tuo Tapiolan keskustaan kaupan tiloja ja asuntoja. Yhtiöiden suunnitelmissa on rakentaa ensimmäisessä vaiheessa vajaan 40 000 neliömetrin kaupallinen keskus, johon on sijoittumassa muun muassa Stockmannin tavaratalo. Keskustakorttelin yhteyteen rakennetaan myös Länsimetron Tapiolan-metrokeskus ja liityntäbussiterminaali. Kokonaisuuden valmistuessa vuonna 2018 keskuksesta tulee julkisen liikenteen liittymäkohta.

Kaupallisen keskuksen arvioidaan valmistuvan keväällä 2017. Sen jälkeen keskuksen päälle on tarkoitus rakentaa kolme asuintaloa. SRV on kehittänyt hanketta yhdessä LähiTapiolan kanssa ja toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana. Hankkeen ensimmäisen vaiheen arvioitu kokonaiskustannus on runsaat 110 miljoonaa euroa. Rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian maanrakennustöillä.

Espoon kaupunginhallitus vahvisti myös SRV ja SATO:n, Espoon kaupungin ja Länsimetron välisen yhteistoimintasopimuksen Niittykummun metrokeskuksen toteuttamisesta. Tarkoituksena on rakentaa Merituulentien ja Haukilahdenkadun lounaispuolelle Niittykummun metroaseman yhteyteen 6 500 kerrosneliömetrin liikekeskus sekä 12- ja 24-kerroksiset asuintornit.

SRV Yhtiöt Oyj

Taneli Hassinen
Viestintäjohtaja
Puh. 040 504 3321
taneli.hassinen@srv.fi

Jaa sivu