SRV rakentaa Vantaan Kivistön koulun alueelle lähes 200 asunnon kohteen

 

SRV rakentaa Vantaan Kivistön koulun alueelle lähes 200 asunnon kohteen

 

SRV pääsee toteuttamaan Vantaan Kivistön koulun alueelle lähes 200 asunnon kerrostalon voitettuaan yhden kohteen Vantaan kaupungin järjestämästä Kivistön koulun alueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailusta.

Vantaan kaupunki julkisti kilpailun voittajat keskiviikkona 27.9.2017. Toteuttajat valittiin laatuarviointien ja hintatason perusteella. Kilpailulla etsittiin toteuttajia yhteensä lähes 500 asunnolle. Kilpailualue oli jaettu kolmeen kilpailukohteeseen, jossa on asuinrakennusoikeutta noin 28 400 kerrosneliömetriä.

SRV voitti Koralli-nimisellä ehdotuksellaan yhden kilpailukohteen, jonka perusteella SRV:llä on oikeus ostaa kaksi tonttia ja rakentaa sille kilpailuehdotuksen mukainen, 187 asunnon kohde. Kaupunki on purkanut  alueella olevan vanhan koulurakennuksen, ja uusien asuinrakennusten rakentaminen on aloitettava vuoteen 2020 mennessä.

Kilpailuohjelma ja kaava antoivat seikkaperäiset ohjeet alueen suunnittelulle. Kilpailun teemana oli edullista laatua asumiseen. Kilpailutontti sijoittuu Vantaan Kivistössä Keimolantien ja Spinellinpolun väliin.

”SRV:n kilpailuehdotuksessa tontille on suunniteltu hieman hevosenkengän muotoa muistuttava kerrostalo. Talossa on asuntoja eri elämäntilanteisiin yksiöistä aina suurempiin neljän huoneen asuntoihin. Pohjaratkaisuissa on huomioitu mahdollisuus yhdistää asuntoja toisiinsa. Meidän tavoitteenamme on ollut luoda kilpailuohjelman ja kaavaratkaisun pohjalta tehokas kokonaisuus, jossa asunnot suuntautuvat pääosin rauhallisempiin ilmansuuntiin. Esimerkiksi suuremmat asunnot ovat läpitalon asuntoja tai kulmahuoneistoja”, johtaja Antero Nuutinen SRV:ltä kertoo.

Asuinrakennusoikeuden lisäksi katujen varsilla sijaitsevaan pohjakerrokseen saa rakentaa asukkaiden yhteiskäyttötiloja sekä liike-, työ- ja palvelutiloja. Pysäköintitalon suunnittelu annetaan kilpailun voittajille myöhemmin tehtäväksi. Asuinrakennuksissa on sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja että korkotuettuja ARA-vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. SRV voitti ehdotuksellaan vapaarahoitteisen asuntojen kohteen.

SRV:n Koralli-nimisen ehdotuksen arkkitehtuurissa korostuu rakennuksen kaarevat tiiliseinät, jotka voidaan mieltää osaksi kuvitteellista kaupunginmuuria, joka rajaa korttelipihan ympäröivästä puistosta. Julkisivujen yhtenäisyyttä rikotaan eri materiaaleilla ja pinnoilla ja kuutiomaisten parvekkeiden vapaalla ryhmittelyllä.

 

Lisätiedot:

Antero Nuutinen, johtaja, asuntorakentaminen, SRV, 040 531 4918
Tiina Niemi, viestintäpäällikkö, SRV, 040 502 7549

www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

Jaa sivu