SRV rakentaa uuden Hämeenlinnan naisvankilan

SRV YHTIÖT OYJ     SIJOITTAJAUUTINEN         2.7.2018, KLO 14.30

SRV rakentaa uuden Hämeenlinnan naisvankilan

Senaatti-kiinteistöt on valinnut SRV:n uuden Hämeenlinnan naisvankilan toteuttajaksi Rikosseuraamuslaitokselle. Hankkeen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan nyt SRV:n tilauskantaan. Lopullinen kärkihankemallin allianssisopimus allekirjoitetaan elokuussa.

Hanke käynnistyy välittömästi kehitysvaiheella ja rakentamaan päästään alustavasti tammikuussa 2019. Uudisrakennus valmistuu tavoiteaikataulussa elokuun lopussa 2020. Uuden naisvankilan laajuus on 8000 brm2.

Hämeenlinnan vankilan tontille rakennettavasta uudesta vankilasta tulee Suomen ainoa vain naisvangeille tarkoitettu suljettu laitos. Hämeenlinnan naisvankila on vankilakonseptin pilotointikohde, joka tuo toiminnallista tehokkuutta ja vaikuttavuutta vankeinhoitoon. Samalla Rikosseuraamuslaitos luo uudenlaista tulevaisuuteen suuntautuvaa toimintakulttuuria suomalaiseen vankeinhoitoon. Naisvankila toteutetaan uudisrakennuksena nykyisien vankilarakennuksien välittömään läheisyyteen, jolloin varsinainen vankilatoiminta voi toimia nykyisissä tiloissa hankkeen rakennusaikana ja väistötiloille ei ole tarvetta. Hanke on turvaluokiteltu hanke.

”Lähdemme hyvillä mielin jälleen tekemään yhteistyötä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Pystymme hyödyntämään heille aikaisemmin toteutetuissa turvaluokitelluissa kohteissa hankittua osaamistamme tässäkin hankkeessa. Aiemmin olemme toteuttaneet vastaavanlaisia tiloja Joensuun Oikeus- ja poliisitalon hankkeessa sekä Lappeenrannan Poliisilaitoksen peruskorjauksessa”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Hämeenlinnan naisvankila on SRV:n neljäs valtionhallinnon toimitila-asiantuntijalle Senaatti-kiinteistölle kärkihankeallianssimallilla toteutettava kohde. Kyseistä urakkamallia, jota kehitysvaiheessa myös SRV on kommentoinut, käytetään kaikissa Senaatti-kiinteistöjen suurimmissa ja tärkeimmissä hankkeissa. Ensimmäinen kärkihankemallilla toteutettu hanke, jonka rakentajana SRV toimi, oli Espooseen vuonna 2016 valmistunut Ydinturvatalo.

Lisätietoja:

Juha Toimela, varatoimitusjohtaja, p. 040 594 5473, juha.toimela@srv.fi
Antti Raunemaa, yksikönjohtaja, 040 564 4105, antti.raunemaa@srv.fi
Johanna Henttonen, vt. viestintäjohtaja, p. 040 530 0778, ext-johanna.henttonen@srv.fi

www.srv.fi 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:
Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

SRV – Elämäsi rakentaja

Jaa sivu