SRV rakentaa Stockmannille jakelukeskuksen Tuusulaan

Stockmann on allekirjoittanut sopimuksen SRV:n kanssa uuden jakelukeskuksen rakentamisesta. Jakelukeskus valmistuu Tuusulan Jusslaan vuonna 2016, ja sen sijoittajana ja vuokranantajana toimii Ilmarinen.

Uuteen keskitettyyn jakelukeskukseen siirtyvät Stockmannin Suomen tavaratalojen ja verkkokaupan varastojen toiminnot Pitäjänmäeltä, Tammistosta, Vantaanrastista, Pakkalasta ja Viinikkalasta sekä Baltian varaston toiminnot Riiasta.

”Uuden jakelukeskuksen tavoitteena on palvella tehokkaasti kaikkia tavaratalojamme Suomessa ja Baltiassa. Samalla voimme vahvistaa ja laajentaa Stockmann-verkkokauppaa ja tarjota asiakkaillemme entistä nopeammat ja joustavammat toimitukset”, Stockmannin tavarataloryhmän johtaja Maisa Romanainen kertoo.

Jakelukeskus rakennetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman koillispuolelle. Alue sijaitsee logistisesti keskeisellä paikalla Lahdenväylän ja Tuusulanväylän yhdistävän Kulomäentien varressa. Kulomäentie on osa suunniteltua Kehä IV -tietä, jonka on suunniteltu jatkuvan tulevaisuudessa nelikaistaisena Lahdenväylältä Hämeenlinnanväylälle asti.

Alueella on jo valmiiksi merkittävä pakaste- ja elintarvikelogistiikan keskittymä. Stockmannin jakelukeskuksen laajuus on 29 000 m2. Koko tontin pinta-ala on noin 133 665 m², josta riittää tilaa vielä toiselle samankokoiselle keskukselle, johon on tarkoitus rakentaa tulevaisuudessa logistiikkatilaa.

”Stockmannin jakelukeskus on hyvä esimerkki asiakkaan tarpeista lähtevästä hankkeesta sekä kestävästä aluekehityksestä. Asiakas saa toimintojensa kannalta mahdollisimman tehokkaan sijainnin, ja samalla vahvistetaan alueella jo valmiiksi olevaa logistiikkakeskittymää”, SRV:n hankejohtaja Jouko Pöyhönen selostaa.

Hanke tuo Tuusulaan uusia työpaikkoja. Tontin myyneelle Tuusulan kunnalle kauppa on kaikkien aikojen arvokkain yritystonttikauppa.

”Kulomäentien suurta tonttia on pidetty tyhjillään aika pitkään, koska on odotettu sopivaa saumaa – juuri tällaista toimijaa, joka meille nyt on tulossa. Tontinmyyntitulot ja investoinnit näinä aikoina ovat hyvin tervetulleita”, Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu sanoo.

Lisätiedot
Maisa Romanainen, varatoimitusjohtaja, tavarataloryhmän johtaja, Stockmann Oyj Abp, puh. 050 388 9686
Jouko Pöyhonen, hankejohtaja, SRV Yhtiöt Oyj, puh. 040 528 2870
Hannu Joensivu, kunnanjohtaja, Tuusulan kunta, puh. 040 314 3001
Tomi Aimonen, kiinteistöjohtaja, Ilmarinen, puh. 050 366 7501

                                                                                                                                                                  
 

Jaa sivu