SRV rakentaa keskisuomalaisille täysin uuden sairaalan – peruskivi muurattiin Jyväskylässä

SRV rakentaa keskisuomalaisille täysin uuden sairaalan – peruskivi muurattiin Jyväskylässä

Keski-Suomen historian suurimman julkisen investoinnin, Sairaala Novan peruskivi muurattiin Jyväskylässä keskiviikkona 1. helmikuuta. SRV:n toteuttaman hankkeen suuruusluokkaa kuvaa hyvin kaksi lukua: rakennus on kooltaan neljä kertaa Helsingin päärautatieaseman kokoinen (yhteensä noin 106 800 brm2), ja kaikkiaan uuden sairaalan rakentamisen arvo on noin 300 miljoonaa euroa. Keski-Suomen Sairaala Nova tulee valmistuessaan vuonna 2020 korvaamaan kaikki nykyisen keskussairaalan toiminnot.

”Sairaalahankkeisiin kulminoituu monin tavoin SRV:n rooli yhteiskunnassa kaupunkikeskusten kehittäjänä ja rakentajana. Meillä on vahva kokemus terveydenhuollon ja vaativien erityistilojen rakentamisesta, ja työn alla olevien useiden sairaalahankkeiden yhteisarvo ylittää tällä hetkellä jo 500 miljoonaa euroa. SRV onkin tällä hetkellä Suomen suurin sairaalahankkeiden toteuttaja”, Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela kertoo.

Sairaala Nova on ensimmäinen kokonaan uusi sairaanhoitopiiri-tasoinen sairaala Suomessa vuosisataan. Lisäksi kyseessä on SRV:n historian suurin urakkasopimus, johon ei sitoudu omaa pääomaa. Rakennustyöt alkoivat elokuussa 2016 maansiirtotöillä, ja nyt käynnissä on runkovaihe.

”Hankkeen työllistämisvaikutus on laaja, ja se tuo alueelle työtä niin rakentamiseen, kuljetuksiin ja alihankkijoille. Työmaan vahvuus tällä hetkellä on noin 100 henkeä. Sairaala Novan työmaalla toimivista urakoitsijoista lähes 100 prosenttia on kotimaisia. Heistä lähes puolet tulee Keski-Suomen alueelta. Paikalliset toimijat ovat olleet todella kiinnostuneita työmaasta”, SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila kertoi tilaisuudessa pitämässään tervehdyksessä.

Peruskivenmuuraustilaisuus kokosi Jyväskylään erittäin korkea-arvoisen vierasjoukon. Tervehdyksensä tilaisuuteen toivat pääministeri Juha Sipilä, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Leila Lindell, maakuntahallituksen puheenjohtaja Rolf Nyholm ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

SRV:n vahva rooli sairaalarakentajana näkyy Keski-Suomen lisäksi muun muassa rakenteilla olevissa Taysin etupihan uudisrakennuksissa Tampereella sekä Uudessa lastensairaalassa ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa Helsingissä.

Lisätietoja:

Juha Toimela, Suomen liiketoiminnan johtaja, 040 594 5473
Jessi Honkanen, viestinnän asiantuntija, 040 652 7211

www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

 

SRV – Elämäsi rakentaja

 

Jaa sivu